MTI

Az Avatárral fog reklámozni a Panasonic

A Panasonic aláírt egy szerződést James Cameronnal, az Avatar című film rendezőjével arról, hogy a legújabb 3D-s technológiát használó televíziójának reklámkampányát az amerikai rendező hamarosan mozikba kerülő filmjéhez köti.

Az Avatar az első olyan fontosabb hollywoodi 3D-s film, amely nem animációs, hanem élőszereplős alkotás. A cég és a rendező közti szerződés hátterében az áll, hogy a háromdimenziós látványt produkáló tévék konkurenciájának harca mostanában hág a tetőfokára, és a Panasonic ezt a fegyvert vetette be ahhoz, hogy jelentősebb előnyre tegyen szert. A Panasonic jövőre kezdi el árusítani 3D-s televízióit. A cég két főbb riválisa: a Sony és a Samsung is bemutatta már saját prototípusait és elképzelhető, hogy 2010-ben ők is hasonló termékekkel állhatnak elő.

A 3D-s televíziók használatához a nézőknek speciális szemüvegeket kell használniuk, amely először az egyik, majd a másik szemet takarja el, lévén az új típusú televíziók gyorsan váltogatnak a képek között, hogy a tér mélységének valódi illúzióját keltsék. A technológia tényleges elterjedésének valódi problémája azonban az, hogy még nagyon kevés 3D-s tartalmat lehet látni. Bár már több olyan animációs filmet is lehet külföldi mozikban látni, amelyek ezt a valódi 3D-s technológiát használják, azonban az Avatar az első ilyen élőszereplős film, és világszerte hagyományos és háromdimenziós módon is meg lehet majd tekinteni.

"A 3D a mozikban, játékokban és számítástechnikában egyaránt el fog terjedni a jövőben. Nem csak látványról van szó, hanem magáról a valóságról, amibe akár bele is léphetnél" - nyilatkozta James Cameron egy interjúban. A Panasonic a Camerontól való együttműködéstől nem csak azt reméli, hogy a 3D-s technológiák terén vezető márkává nőheti ki magát, hanem azt is, hogy az otthoni televíziók kidolgozásában hasznos tanácsokat kaphat a híres rendezőtől - nyilatkozta Kozuka Masayuki, a cég szóvivője.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zoliz #2
    In má nagyon várom a moviet! Semmi eredeti nincs manapság a piacon, mindent unok.
    Új TV? Mennyenek p'csába!
  • lambda5 #1
    2000-ben az ASUS V3800-as videokártyához is volt egy ilyen "3D" szemüveg mellékelve, (csak egy min. 120Hz-es képfrissítésre alkalmas monitorra volt szükség hozzá) meg 2 gyári játék... (Az egyik a Turok 2 volt)
    Így visszatekintve...nem nagyon terjedt el...
    És hol a fejlődés ?!