Napi Online

Munkásfelvétel a Facebooknál

Szembemegy a piaccal a világ legnagyobb közösségi portálja, a Facebook: mint a vállalkozást alapító vezérigazgató, Mark Zuckerberg a Bloombergnek adott interjúban elmondta, az idén 50 százalékkal bővítik dolgozóik jelenleg valamivel több mint 900 főt számláló állományát.

Riválisa, a News Corp tulajdonában levő MySpace az idén júniusban jelentette be, hogy 30 százalékkal csökkenti dolgozói létszámát az Egyesült Államokban, szerte a világon pedig munkatársai kétharmadától megválik. A később piacra lépett Facebook az idén májusban előzte meg a MySpace-t az egyedi látogatók számában.

A tulajdonosai között kockázati befektetőket, a Microsoftot, illetve az orosz Digital Sky Technologiest felsoroló Facebook több mint 250 millió regisztrált felhasználót mondhat magáénak, és az idén 500 millió dollár árbevétellel számol - ez 70 százalékkal lenne magasabb a tavalyinál. Mindazonáltal a létszámbővítésre vonatkozó tervei visszafogott várakozásokról tanúskodnak, hiszen a 2005-ben indult vállalkozás eddig minden évben lényegében megduplázta a létszámát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!