MTI

Családi fotók veszélyeztetik az új MI6-vezető biztonságát

Veszélybe kerülhetett a brit külső hírszerzés, az MI6 ősszel hivatalba lépő új vezetőjének biztonsága, miután Sir John Sawers felesége családi fényképeket tett közzé egy internetes közösségi oldalon - írta egy brit vasárnapi lap.

A Mail on Sunday című újság "rendkívüli hibának" nevezte, hogy az új titkosszolgálati vezető felesége olyan fotókat osztott meg a Facebook több millió felhasználójával, amelyekből kiderül, hogy a Sawers család hol lakik, hol szokott nyaralni, kik a barátaik és a rokonaik. Amint a hatóságok tudomást szereztek az ügyről, a képeket azonnal eltávolították a világhálóról, attól tartva, hogy azokat esetleg terrortámadásokhoz is fel lehet használni - írta az újság. Az 52 éves Sir John Sawers novemberben veszi át a tisztséget Sir John Scarlett-től a hivatalosan Secret Intelligence Service (SIS) nevű titkosszolgálat élén.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • JL666 #4
    lehet annyira titkos volt, hogy a feleségének azt mondta, hogy ő szakács, neki pedig nem esett le minden reggel, hogy odaégett ízetlen rántottát eszik, s úgy gondolta, h. nem különösebben ártalamas, ha szakács férjéről képet rak fel a fészbukra.
  • FoodLFG #3
    jaja

    FAIL
  • Tetsuo #2
    Pl. kiderulnek a szokasai, az ismeretsegi kore.. ennel sokkal aprobb reszletekre is ugyelnek altalaban. Ez elegge durva hiba.

    Dehat ilyenek a nok es az informatika 1utt! :D
  • vmiki88 #1
    Ja erről én is hallottam a híradóban.
    De nem tudom hogyan veszélyeztetné egy fotó, amin egy fürdőgatyában van?
    Bár a felesége eléggé hülye, hogy kirakta a családi adatokat (gyerekeik tartózkodását)