MTI

Facebookon üzen az amerikai haderő

Az amerikai haderő afganisztáni parancsnoksága a sajtóközlemények kiadásának hagyományos módja helyett, elsőként a Facebookon tette közzé a civileket jobban kímélő taktikáját.

A csapatok vezetésében bekövetkezett változásokról szóló közlemény hétfőn jelent meg a haderő közösségi portálon található hivatalos oldalán, s csak órákkal később jutott el a különböző sajtóorgánumokhoz. A Pentagon korábban már jelezte, hogy a hadsereg körein kívül nagyobb hallgatóságra találnak a Facebookon, a Twitteren és a Youtubeon közölt információik, azt azonban nem lehet tudni, hogy a sajtóanyag tervezett stratégia, vagy csupán egy technikai malőr miatt jelent meg korábban az interneten.

A hadsereg térségi szóvivője szerint nem először fordul elő, hogy a hagyományos elektronikus levelek késve jutnak el a címzettekhez. John Redfield őrnagy az üzenetek késését esetleges szerverproblémákra vezette vissza, majd hozzátette, hogy a közösségi portáloknak, illetve a sajtónak küldött közleményeket egyszerre postázzák, és arról sem tud, hogy ez a szabály változott volna az utóbbi időben.

Stanley McChrystal tábornok új utasításának lényege, hogy a harcoló alakulatok parancsnokainak sokkal alaposabban kell mérlegelniük, hogy kérjenek-e közvetlen támogatást a légierőtől, vagy harcba bocsátkozzanak-e olyan iszlamista fegyveresekkel, akik a falusi lakosság között elvegyülve bujkálnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!