Gyurkity Péter

Blogolásra ösztönzik a brit katonákat

A szigetország védelmi minisztériuma kissé másként képzeli a világhálós jelenlétet, mint amerikai kollégáik - egyenesen ösztönzik a katonákat és az alkalmazottakat az online jelenlétre, a megfelelő határokon belül.

A védelmi minisztérium a napokban közölte 13 oldalas részletes útmutató dokumentációját, amely kifejezetten az internetes jelenléttel, a katonák és a minisztérium alkalmazottainak személyes kezdeményezéseivel foglalkozik. Ebben kifejezetten ösztönzik az online jelenlét kialakítására a fenti két csoportot, kiemelve, hogy nagyszerű élményeket oszthatnak meg a szélesebb közönséggel és erre ők a legalkalmasabbak.

A sztorizás persze a minisztérium által kialakított keretek között zajlik majd, így a katonák és alkalmazottak által létrehozott blogokban, a közösségi oldalak profiljaiban és egyéb más platformokon keresztül megjelenő történetek, rövidebb bejegyzések meg kell hogy feleljenek a szigorú kritériumoknak. Az írói vénával, avagy nagy szájjal rendelkező beosztottak saját feletteseiktől kaphatnak engedélyt az ilyen oldalak és profilok létrehozására, itt pedig szigorúan tilos lesz a titkosított anyagok, valamint a nagy vitákat és ellentéteket generáló, további vizsgálatot követelő témák feszegetése.

Külön engedéllyel lesz lehetséges a katonai akciókkal kapcsolatos írások közlése, a hadsereg tevékenységről alkotott véleményük részletes ismertetése, a sereg nevében történő megszólalás, valamint a különösen érzékeny, illetve a politikai témák boncolgatása. Ösztönzik viszont a hivatalosan is támogatott platformok és fórumok igénybe vételét, és arra emlékeztetik a két csoport tagjait, hogy igen kellemes időtöltésként is felfogható ez a tevékenység.

A brit minisztérium hozzáállása mindenképpen érdekes, különösen azután, hogy a Pentagon egyszerűen megtiltotta több közösségi felület használatát a tengerészgyalogság tagjainak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Narxis #1
    e-toborzás