Napi Online

Lapostévéken bukik a Panasonic

Rossz eredményei ellenére a korábbinál optimista félévet prognosztizál a Panasonic - írja a MarketWatch.

A vártnál jobban teljesített a Panasonic a második negyedévben, annak ellenére, hogy a vállalat a tavalyi 73 milliárdos profit után idén 53 milliárd jenes veszteséget volt kénytelen elkönyvelni. Az elemzők korábban 58,3 milliárdos mínusszal számoltak. Az értékesítés volumene április és június között 26 százalékkal, 1,595 ezer milliárd jenre mérséklődött, amit a vállalat elsősorban a lapos tévék és a digitális kamerák iránti kereslet gyengülésével magyaráz.

A vállalat a negyedéves adatok nyilvánosságra kerülése után megerősítette legutóbbi, folyó pénzügyi évre vonatkozó előrejelzését, melynek értelmében 2010 márciusáig 195 milliárd jenes nettó veszteséget prognosztizálnak. (Tavaly egész évben 379 milliárd volt a hiány.)A féléves eredményt ugyanakkor a korábbinál jobbra becsülik, vagyis a szeptember végéig tartó hat hónapra most 100 milliárd jen veszteséget vár, szemben a májusi 195 milliárdos becsléssel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Adamul #2
    Már nem azért de mit akarsz te 66centin fullhdval, mikor az még 82centin se jön ki igazán???
    (a panasonic eddig se a kisméretű és pláne lcd tvk gyártása során virított...)
  • trogi #1
    Hát, ha lenne elérhető áron (100e alatt, de Ft-ban) 66 cm-es széles képernyős fullhd lcd tévéjük, a hátoldalán csatik tömkelegével, mpeg4 tunerrel, akkor beszállnék a buliba, hogy segítsek nekik... :)