Gyurkity Péter

MSN videólejátszót indít a Microsoft

A szoftvercég megerősítette, hogy hirdetésekre alapozott saját platformot indít, mégpedig kizárólag az Egyesült Királyságban, ahol - kellőképp sikeres rajt esetén - a konzolokon és a nappalikban is megjelenhet a szolgáltatás.

A Microsoft illetékese a BBC-nek nyilatkozva beszélt a platform elindulásáról, amely a jövő héten esedékes. Mivel a felhasználók egyelőre tesztváltozatot sem érhetnek el, így nem tudni, hogy egészen pontosan mit és milyen minőségben kínál a szoftvercég, ám azt már most kiemelik, hogy egyelőre korlátozott megjelenésről van szó, amelynek célja a fogadtatás és a piaci körülmények felmérése.

A redmondi vezetők rögtön kiemelték, hogy az MSN Video Player nem fog a BBC iPlayer, valamint a Channel 4 által üzemeltetett OD ellen küzdeni az online szférában, ehelyett inkább azok egyfajta kiegészítéseként fogható fel, amely egyaránt kínál majd friss és klasszikus brit alkotásokat, elsősorban nyilván a televíziós szférából. A platform az első körben mintegy 300 órányi anyagot kínál majd megtekintésre a szigetországi felhasználóknak, mégpedig a BBC és az All3Media kínálatából, a tesztfázis pedig a tervek szerint 6 hónapot ölel majd fel. Azt nem tudni, hogy pontosan mi következik majd ennek lezárulta után.

Az egyes tartalmakat kétféleképpen tekinthetik majd meg a helyiek, flash-be ágyazva, avagy a Windows Media Video (WMV) formátumra támaszkodva. Érdekes módon a Microsoft ezúttal nem veszi igénybe az általuk kifejlesztett Silverlight technológiát, mint ahogy digitális másolásvédelemre (DRM) sem tartanak igényt. A szolgáltatás elindítását reklámfelületek kiadásából fedezik, a további működést pedig szintén a lejátszóban megjelenő hirdetések biztosítják majd. A cégnél nyilván arra is kíváncsiak, hogy mennyire bizonyul majd életképesnek az üzleti modell.

Sikeres fogadtatás esetén az Xbox konzolokon, valamint (az IPTV szolgáltatásokon keresztül) a nappalikban is megjelenhet a platform.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #3
    dejó ezt nem kell telepíteni mint az live messengert... kár pedig imádtam azt amikor 10 percig kerreg hogy telepítse a telepítő kezelő telepítőjét, ami után 10 perccel feltelepítheti a live messenger telepítő kezelőjét amire telepítve a messenger telepítőjét már indul is a live messenger telepítése :D
  • gergely1991 #2
    mennyien használják majd így
  • gergely1991 #1
    "a további működést pedig szintén a lejátszóban megjelenő hirdetések biztosítják majd" Hát ez egyik videómegosztónál is így van(nevet nem mondanék),ezzel kapcsolatban eléggé zavaró lesz amikor pont a legjobb résznél megjelenik egy hirdetés "Próbálja ki.." féle szövegel ez elégé ronthat ezen mely (talán a felhasználó bezárhat) oda a kikapcsolódásnak.Nem tudom mennyi esélye lenne ha ezt hirdetés jelenést választják amikor elég csak a lapon megjeleniteni,mennyien használják majd a szolgáltatást.