Gyurkity Péter

Mégsem vásárolják fel a Pirate Bayt

Nagyon úgy tűnik, hogy a szkeptikusoknak lesz igaza: a felvásárlást tervező cég nem tud elegendő pénzt összeszedni, a kinevezett igazgató máris távozott, a filmstúdiók pedig végleg megsemmisítenék az oldalt.

A friss hírekből arról értesülhetünk, hogy a Global Gaming Factory továbbra sem tud elegendő pénzt összegyűjteni a tranzakcióhoz, így minden bizonnyal elmarad a nagy dérrel-dúrral beharangozott felvásárlás (amit néhány megfigyelő szerint a cég eleve csak saját hírnevének növelése érdekében szellőztetett meg). A két hete hozzájuk csatlakozott egykori Grokster-vezér már le is lépett a színről, mivel nem kívánja tovább rombolni saját imázsát.

Wayne Rosso a kérdésekre válaszolva elmondta, hogy a GGF vezérigazgatója a kezdetektől fogva nem volt őszinte vele, mint ahogy a komoly befektetőket is félrevezették. A cégnek így semmiképpen nem lesz elegendő pénze a beígért tranzakcióhoz, ő maga pedig nem kíván a továbbiakban részt venni ebben. Távozásával egyre kisebb esély látszik a Pirate Bay megújulására, egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy a legális változatból nem lesz semmi, és a jelenleg is népszerű (bár a reklámok és vírusok mennyisége miatt sokat is szidott) portál végleg eltűnik a süllyesztőben.

Svéd források szerint eközben Stockholmban újabb bírósági per indult az oldal ellen, mégpedig több nagy hollywoodi filmstúdió összefogásával. Az elsődleges cél ezúttal nem az üzemeltetők megbüntetése (ez már az első perben sikerült), hanem a portál és a név végleges eltüntetése, felszámolása. A beadványban több mint 100 jól ismert mozifilmet és televíziós sorozatot említenek példaként, amelyek kalózmásolatai jelenleg is megtalálhatók az oldalon, többek között erre hivatkozva kérik a hatóságok közbelépését.

A sajtó megkereste az oldal szóvivőjét, aki úgy nyilatkozott, hogy a felvásárlás elmaradása esetén nem tud válaszokkal szolgálni az oldal további sorsát illetően.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dimenzio harcos #9
    hűű de okos vagy.... a negatív reklám is reklám.... miket tuc?!
  • B0nFire #8
    Egyetlen pillanatig nem gondolta komolyan a GGF, hogy megveszi. Csak ismerte jól az idióta médiát, ami már akkor nevesít, amikor még semmi nem biztos. Így jókora ingyenreklámot kapott (mert a negatív reklám is reklám), és a cég nevét olyan emberek is megismerhették (mint pl én), aki eleddig soha a büdös életben nem hallott róla, és ha nincs ez a húzásuk, lehet, hogy soha nem is találkoztam volna vele.
  • Vogel #7
    Ez után sem fogok sose eredetit venni. Sőt másokat is letöltésre buzdítok!
  • Hófehér #6
    Ha el is tűnik lesz helyette min. 5 másik és bekaphatják evvel nem oldanak meg semmit. Ez mindig is így volt és lesz is.
  • FoodLFG #5
    Eddig sem vettem filmeket, zenéket (egy-két kivételtől eltekintve), ezek után sem fogok. Kit érdekelnek a kiadók és a stúdiók. Habár csak egy hangyányi szereplője vagyok a varezelő társadalomnak, de ezek után is azon leszek, hogy minél jobban keresztbe tegyek nekik. Remélem mielőbb kihalnak.

    Ráadásul Magyarországon még ki sem tűnök a tömegből:
    Negyvenmillióval távozott a BKV stratégiai igazgatója
    http://index.hu/belfold/budapest/2009/07/30/negyvenmillioval_tavozott_a_bkv_strategiai_igazgatoja/
  • TeDDyRuSh #4
    Csóri PB, már a padlón van és addig rúgják, amíg lehet. Esélyt sem akarnak adni az újraéledésnek. Logikus, bár én annyira sokat nem használtam, de nagy űr nem fog keletkezni, hisz van ki beálljon a helyére. Csak valami eldugott kis országban kellene működtetni a szervert.
  • Szefmester #3
    a kedvenc filmjeim megvettem eddig is, de az ilyen anyagias hozzáállásuk miatt inkább csak letöltöm.. ahogy bánnak az emberrel, az is úgy bánik velük.
  • bermuda3 #2
    és ha végeztek mi lesz? pihennek pár napig aztán betámadják a mininovát mondjuk? ha azt akarják h ne legyen töltögetés, akkor kerüljön egy dvd 1000-2000 forintba amikor friss, és még én is vennék havonta 2-3 darabot, pedig eddig soha nem adtam rá pénzt. ebből az ördögi körből már sosem mászik ki a "világ" (azért kalózkodunk mert drága, és azért drága mert kalózkodunk. jee)
  • ffxi #1
    Veget erne 1 korszak?