Gyurkity Péter

2011-ig vár az SSD-vel a Seagate

Bár a világ legnagyobb merevlemezgyártója korábban arról beszélt, hogy már idén elkészülhetnek az első példányokkal, erre egyes vélemények szerint csak 2011-ben kerülhet majd sor - új partnereket kell találniuk.

A Register a Pacific Crest Securities befektetői bank elemzőjének véleményére hivatkozva írt még a múlt héten arról, hogy a Seagate tervei valószínűleg csak jókora késéssel valósulhatnak meg. Ebben azonban immár nem a szándék hiánya játssza majd a főszerepet, hanem a meglévő partnerek fejlesztéseinek állapota, illetve a felek közötti viszony, amely nem nevezhető ideálisnak. Először a nagyvállalati felhasználásra szánt példányok jelenhetnek majd meg, talán két év múlva.

A Seagate ugyanis jókora késedelmet halmozott fel a fejlesztés során, amely főként a vezérlőt kialakító LSI munkáját hátráltatta. Ez utóbbi cég nagy tapasztalatokkal rendelkezik a hagyományos merevlemezek egységei terén, ám a jelek szerint nem készülnek el időben az SSD-hez szánt változatokkal, így a gyártó kénytelen lesz új partner után nézni, akár az újoncok körében is. Ez pedig további csúszásokat eredményezhet, így hiába dolgozták ki végre saját terveiket a piaci megjelenéssel, valamint a nagyvállalati szegmensben való bemutatkozással kapcsolatban, erre akár két évet is várhatunk majd.


Az elemző arra számít, hogy az első prototípusok jövő év közepére készülhetnek el, és mivel a korábbi tapasztalatok alapján egy-egy termék véglegesítése akár egy teljes évig is eltarthat, a kereskedelmi forgalomban csak 2011 közepén jelenhetnek majd meg ezek a fejlesztések. A korábban megszellőztetett 2009-es megjelenés tehát minden bizonnyal nem valósul meg, így a legnagyobb gyártó továbbra is kimarad a szegmens növekedéséből. Ez számukra már csak azért is kellemetlen, mert a riválisok már javában gyártják és forgalmazzák saját megoldásaikat.

A Seagate nemrég személycserét hajtott végre az igazgatói poszton, mivel nem tudtak átütő eredményt elérni a mobil és beágyazott termékek szegmensében, illetve meg sem jelentek az SSD-piacon. Az új vezetőtől ezen hiányosságok bepótolását várják.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Szemjuel #4
    szerintem az ár első sorban akkor fontos, amikor nem csupán rendszer hdd-nek veszed, hanem mondjuk noteszba, amibe nem fér mellé 2 db terrás vinyó. ha meg azt nézzük, hogy csak a vindóz alá kell, 40ezer környékén már lehet venni normálisat. akinek kell, megveszi, összespórolja rá a keretet :)
  • grebber #3
    Hát ez igaz de az ára csak akkora lesz emberi.
    Mert amik most mennem nevetséges.
  • JL666 #2
    ja és az 500 Gigás kb. akkor kapacitásnak fog majd megfelelni, mint most egy 80 Gigás.
  • grebber #1
    Én meg addig várok az SSD-vel amíg az 500GB-os nem lesz 25 ezer környékén.Tehát visszatérhetünk rá 5 év múlva kb!