Napi Online

EU-támogatásból épül a BKV GPS-rendszere

A BKV Zrt. uniós forrásokból négymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől.

Az összegből a közlekedési vállalat GPS alapú forgalomirányítási és utastájékoztatási rendszert alakít ki 2012-ig. A három év alatt összesen ötmilliárd forintból megépülő rendszer 2,3 ezer jármű követését, illetve forgalmi zavar esetén gyors és rugalmas beavatkozást tesz lehetővé. A projekt részeként dinamikus utastájékoztatási rendszert építenek ki: mintegy 1,5 ezer járművön megújul a kijelzőrendszer, a jelenlegi akusztikus tájékoztatási megoldást valamennyi villamoson, autó- és trolibuszon új eszközök váltják fel. Ezenkívül a BKV fejleszti közterületi kijelzőrendszerét is: a társaság a megállókban 250 új kijelzőt szerel fel, amelyeken az utasok részletes információkat kapnak az egyes járatokról, az útvonalakról, a járművekről és a forgalmi rend esetleges változásairól is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #3
    gratulálok bazmeg... 2+ milla / jármű. Biztos aranyozott tokozású gps-t vesznek...
  • Adamul #2
    Csak el ne lopják/tönkre ne tegyék vagy firkálják össze...
  • Drawain #1
    Iszonyatos ez a 2,3 ezer meg 1,5 ezer... 2300-nak meg 1500nak írva rövidebb és könnyebben is olvasható... Tudom, Napi Online copypast, de akkor is.