SG.hu

120 megabites internet-szolgáltatást indított a UPC

Elindította újgenerációs ultragyors, Fiber Power elnevezésű kábeles internet-szolgáltatását a UPC.

Az ország legnagyobb kábeles szolgáltatója az első hazai távközlési társaság, amely minden eddigi technológiát jelentősen meghaladó, akár másodpercenként 120 megabites, ultragyors adatátviteli sebességet biztosító szolgáltatást kínál lakossági felhasználóknak. A fejlesztések nyomán az év végéig több mint egymillió háztartás számára válik elérhetővé az ADSL maximumát ötszörösen meghaladó sebességű internet-kapcsolat.

A cég közleménye szerint a legutóbbi, áprilisi internetes sebességnövelésük már része volt azoknak a fejlesztéseknek, amelyek megalapozták az újgenerációs internet-szolgáltatások bevezetését. Magyarország legnagyobb kábeles-üvegszálas hálózatának több milliárd forintos továbbfejlesztése révén a UPC új mércét szabhat a hazai internet-piacon. A UPC Fiber Power 60 és 120 megabites szolgáltatások nem csupán az ADSL határait haladják meg lényegesen, de a legújabb üvegszálas hálózatokon nyújtott szolgáltatások sebességét is túllépik.

Betzalel Kenigsztein, a UPC Magyarország vezérigazgatója a bejelentés kapcsán elmondta: "Az újabb internetes multimédia alkalmazások, online zenehallgatás, filmnézés, játékok és más sávszélesség-igényes felhasználások robbanásszerű terjedésének köszönhetően előfizetőink egyre nagyobb otthoni adatátviteli kapacitásra tartanak igényt. A felhasználók tapasztalatai szerint ahhoz, hogy mindezeket teljes értékűen kihasználhassák, megbízható, valóban nagy sebességű internet-kapcsolat szükséges. A UPC Fiber Power szolgáltatással minden mai és akár jövőbeni igénynek meg tudunk felelni, így már most mindenki számára elérhető valósággá válik az újgenerációs ultragyors internet. Mint korábban már sokszor, a UPC újra úttörő szerepet játszik az internetes sebességek újabb szintre emelésében."

A UPC Fiber Power szolgáltatás másodpercenként maximálisan 60 illetve 120 megabites letöltési és 6 illetve 10 megabites feltöltési sebességet biztosít, lakossági felhasználók számára. Az ultragyors internet-szolgáltatások mostantól Budapesten, Debrecenben, Pécsett, Miskolcon, Nyíregyházán, Szolnokon, Veszprémben, Székesfehérváron, Nagykanizsán és a környező kistelepüléseken elérhetőek, és kezdetben elsősorban a UPC meglévő, hűséges ügyfelei vehetik igénybe kedvezményesen. További hálózatfejlesztéseknek köszönhetően a UPC Fiber Power az év végéig a UPC csaknem minden internet-szolgáltatási területén, minden háztartás számára, összesen több mint egymillió otthonban elérhető lesz.

A nagyléptékű fejlesztést az Európában elsőként tavaly ősszel, a UPC hollandiai vállalata által bemutatott EuroDOCSIS 3.0 technológia alkalmazása teszi lehetővé. Ehhez nem szükséges újabb kábelfektetési munkálatokat végezni, a jelenlegi hálózatot ugyanis nem kell kicserélni. Az új adatátviteli szabvánnyal a jelenleg használt kábeles-üvegszálas (optikai-koaxális) kábelhálózaton is ultragyors, az ADSL maximumánál ötször nagyobb sebességű adatkommunikáció érhető el, függetlenül a vonalszakasznak a műszaki központtól való távolságától.

A kábelen nyújtott szolgáltatások nem zavarják egymást, a televíziós és a telefonos szolgáltatás nem vesz el sávszélességet az internet-szolgáltatás rovására; az ultragyors sebesség tehát akkor is biztosítható, ha mellette a lakásban akár egyszerre több készüléken, akár nagyfelbontású HD-adásokat is nézve tévéznek a családtagok. A UPC emellett hamarosan olyan interaktív digitális televíziós alkalmazások elindítását is tervezi a kábelhálózaton, mint a digitális videótár (Video On Demand), vagy a már sugárzott tévéműsorok bármikori, újbóli megtekintése (Replay TV).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jodzsep #20
    hali!
    nekem 30M/3M van és valamikor még magasabb sebességet nyújt mint 30M
    de viszont van fel és letöltési határ a szerződés apró betűs részében írják, ez változik a i.net nagyságától, értelem szerűen minél nagyobb annál többet tölthetsz le, legalább is nekem ezt mondta egy ismerősöm.
    atideath nyugodtan kicserélheted a net nem fog változni a modemtől, mivel amit fizetsz azt kapod és ez így jó :)
  • mue #19
    Sziasztok! Lenne egy kérdésem!
    Jó pár hónapja használom a fiber power 120-as csomagot, de eddig sosem tudtam kihasználni a 120 megabitet. Legjobb esetben is csak kb 40 megabittel müködik.
    Emiatt szeretnék egy kisebb csomagra váltani. Mi értelme ugyanis fizetni a magasabbat, ha nem is müködik?
    Kérdésem: ha a 30 megabitesre áttérek, akkor ami eddig jött 30 megabittel, az most is fog ugye?
    Vagy lejjebb ugrik az egész, és most csak általában 10 megabittel fogok tudni tölteni?
    Remélem érthetö a kérdésem.
    Üdv, MUe
  • atideath #18
    Hali.

    Lenne egy érdekes kérdésem hátha próbálta már valaki és tud rá válaszolni. Nos a következő lenne a dolog. Van nekünk 2 internet szolgáltatásunk is. Az egyik a cégünké a másik a magáncélú internetünk. A két pont között mondjuk van 10km távolság.Következő a szitu:

    Irodai net: 15/1.5 Mbit
    Otthoni net: 30/3 Mbit

    A következő lenne a kérdésem: Ha az irodában lévő netet lecserélem Fibernetre (120/10Mbit) és az irodában lévő modemet áthozom itthonra akkor a sebesség nem fog megváltozni? Azért kérdem mert az Iroda társasházi kedvezményben van még a lakás nincs. Így olcsóbban kijönnék egy nagy netcsomaggal itthonra az irodába meg maradna a 30/3Mbit. Csak a kérdés hogy a modemben tárolja a sebességi adatokat vagy esetleg valahogy máshogy? Nem próbált még senki modemet cserélni?

    Köszönöm előre is!
  • playstation9 #17
    HALI! Nektek amikor bekötötték a 120MB-s netet akkor kb hány napig vártatok mire feltöltödött? mert nekem a speedtest 54MB\s-et mutat a UPC Fiber Power test meg 64MB\s-et.... és nem vágom mivan mert már eltetl vagy 3 nap ... söt nekünk egyben van a telefonnal és az is iylen furcsa hangokat ad ki (pattogo hangot:D).. Mondta a srác aki bekötötte hogy kb holnapra minden jo lesz menni fog...de eltelt 3 nap és ugyan ugy... nektek volt már ilyen? THX a választ
  • CyrSyS #16
    Mindenkitől elnézést kérek a következő őszinte véleményemért! Szóval:

    UPC egy undorító gagyi reklámokat adó ultra szutyok cég. DIGI rulz!

    Ennyit szerettem volna!
  • Vorpal #15
    Peersze hát a torrent már nem kérdés : titkosítva fullos és kész.
  • Garfield #14
    Nálam is dettó, torrent 1,1-1,2 mbyte/s, HTTP/FTP letöltések - ha a szerver engedi - fullon. Csak azért váltok most Digire, mert nem vagyok a pénztárcám ellensége: 15/2 7500-ért vagy 50/25 4500-ért.
  • MrPrise #13
    Nekem is UPC-m van mióta T.komáéktól érzékeny búcsút vettem. Nem értem én sem hogy miért panaszkodnak itt a UPC előfizetők a torrent miatt. Nekem is max sebességgel megy folyamatosan.
  • ocsieu #12
    :)
    Egyetértünk! De hát ez van... Ha választhatnék (vagy kellene) a szolgáltatások közül, inkább digi vagy optinet. A feltöltési sebesség nagyon aránytalan, és "elszomorító", különben jó lenne, de a fájlcserélők gondolom a szimmetrikusabb csomagokat (digi optinet) választják majd...
  • tompka #11
    2006-tól vagyok a UPC-nél. Azóta 1x sem kellett felhívni őket, hogy gond lenne. Torrent mindig jön maxon. szval itt királyság van :)