MTI

Az Arte honlapot indított a világhálón

Új portállal bővítette a világhálón elérhető választékát a francia-német Arte televízió: az Arte Live Web ingyenes portál zenei, tánc- és színházi produkciókat, előadásokat közvetít élő adásban, majd bizonyos ideig hozzáférhetővé teszi azokat felvételről is.

"Az élő közvetítések meglehetősen elhanyagolt területet jelentenek az interneten" - jegyezte meg Jean Rozat, az Arte France igazgatója az új honlap hézagpótló szerepéről. A www.arteliveweb.com portál emellett olyan előadásokat kínál, amelyek egy évnél nem régebbiek - közölte Joel Ronez, az Arte France webszolgálatának illetékese, hangsúlyozva, hogy az új webhely "nem az Arte tévéműsorai által visszautasított programok temetője kíván lenni".

A videofelvételek a szerzői jogoktól függően az első, sok esetben élő adás után 15 naptól három hónapig terjedő idősávban lesznek megtekinthetők a hálón. Az ingyenes, törvényes és hirdetéseket nem tartalmazó portálon évente 200-250 előadás felvételét teszik elérhetővé a tervek szerint. A csütörtök óta elérhető webhelyen vasárnap a franciaországi Saint-Brieuc-i Art Rock fesztivál egyik koncertjét közvetítették, hétfőn pedig Weber Bűvös Vadász című operáját élvezhetik Baden-Badenből az internetezők este 7-től, addig is folyamatosan megtekinthető a francia rádió szimfonikus zenekarának május 15-i Bartók-Beethoven hangversenye, és számos világzenei produkció.

Az új kulturális portál havi 1 millió videoletöltést tűzött ki célul; a tévé honlapjáról (www.arte.tv) havonta 2,5 milliószor töltenek le videofelvételt a netezők, ebből 1,7 millió korábbi tv-műsorok visszakeresése. A portálon jó előre lehet tájékozódni a soron következő élő adásokról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #3
    off
    kultúra, sg-cikk ^^
    on

    bocs, egy szmájli lemaradt az előző hsz.-om legvégéről :D
  • Tetsuo #2
    ertelmes hsz, grat! ;)

    Vegre igazi kultura egy sg cikkben..
  • gz8 #1
    És miért nem inkább a webre tették fel? Vagy az internetre...?