Berta Sándor

A válság idején is fontos a cégeknek a webes megjelenés

A tavaly ősz óta tartó gazdasági világválság arra készteti a vállalatokat, hogy minden eddiginél komolyabban vegyék az online megjelenést. A súlyos helyzetben is akadnak pozitívumok, így például egyes online kereskedők rekordbevételről számoltak be és a Twitteren is olvashatók optimista történetek.

A konszernek számára egyre fontosabb a hivatalos oldaluk minősége és hogy milyen véleménnyel is vannak róluk a honlapjuk és a szolgáltatásaik alapján a felhasználók. Szakemberek immár harmadik alkalommal készítették el a Bowen-Craggs-Index-et, amely a világ jelenlegi 75 legnagyobb cégének és cégcsoportjának portáljait minősítette.

A honlapok rendkívül fontos szerepet töltenek be, hiszen egyrészt ezek jelentik egy vállalat hivatalos online megjelenési platformját, másrészt sok felhasználó ellátogat oda, hogy információkhoz jusson egy termékről vagy szolgáltatásról. Az összeállításból ezúttal kimaradtak a bankok, viszont először kerültek fel rá mexikói és indiai konszernek. A cél nem az volt, hogy megállapítsák, melyik a legjobban kinéző portál, hanem az milyen online összképet nyújt egy adott társaságról. Emellett fontosak az aktuális trendek és megállapítható, hogy melyik ötlet népszerű és melyik kevésbé.

Amennyiben egy cég úgy dönt, hogy nem akar az ügyfeleivel kommunikálni, - mert bármilyen hihetetlen, erre is akadt példa -, ahhoz megvan ugyan a joga, de nyilván nem kerülhet egy ilyen lista élére vagy élmezőnyébe. A szakemberek szerint a legfontosabb tanulság, hogy egy vállalati honlapnak nem kell feltétlenül unalmasnak lennie és szerencsére ez egyre ritkábban fordul elő.

Az összeállítás első helyén a Roche található, a második helyet a Nokia, míg a harmadikat a BP szerezte meg. Az IT-cégek közül a Siemens a negyedik, az IBM a megosztott nyolcadik, az Intel a megosztott tizenegyedik, a Cisco Systems a tizenötödik, a Google a tizennyolcadik, a Microsoft a huszadik, a Vodafone és a Hewlett-Packard a megosztott huszonkettedik helyen található.

Az Apple a lista harminchetedik, a Verizon a negyvennegyedik, a Samsung a negyvenötödik, az NTT DoCoMo pedig a negyvenhatodik helyét tudta megszerezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!