MTI

A Yahoo nyitott a Microsofttal való szövetségre

A Yahoo vezetése nyitott arra, hogy egyesítsék erőiket a Microsofttal a keresők tekintetében, ha a redmondi cégóriás megfelelő ajánlatot tesz. Ezzel a szövetséggel közösen ingathatnák meg a Google egyeduralmát a piacon.

Az internetkeresésben való szövetség számottevően gazdagítaná a Yahoót, amely hozzájutna a megfelelő adatbázisokhoz és technológiai téren is megerősödhetne - közölte Carol Bartz, a Yahoo vezérigazgatója a The Wall Street Journal amerikai napilap által San Diegóban szervezett "D: All Things Digital" elnevezésű konferencián. A vezérigazgató szerint ezenkívül a jövőre nézve a Yahoónak arra van leginkább szüksége, hogy a keresésekből összegyűjtött adatokat hatékonyabban dolgozzák fel azért, hogy a reklámpiacon jól tudjanak érvényesülni, illetve hogy felhasználóik igényeit minél jobban ki tudják elégíteni.

A konferencián az újságírók azt a kérdést is feltették Carol Bartznak, hogy gondolt-e már arra: mi lenne, ha az egész Yahoo-t eladnák a Microsoftnak. A hölgy erre mindössze ennyit válaszolt: "Ó, hát azért egy halom pénzt ki kellene fizetniük."

A Microsoft korábban már próbálkozott azzal, hogy egy "halom" pénzt fizessen a cégért: tavaly a redmondi cégóriás 47,5 milliárd dollárt kínált fel a Yahoónak. Jerry Yang, a Yahoo társ-alapítója, az akkori vezérigazgató visszautasította az ajánlatot, és azzal kellett szembesülnie, hogy emiatt a cég piaci értékének nem kevesebb, mint kétharmadát elveszítette. A rossznak tűnő döntés hatására Yang tavaly novemberben lemondott pozíciójáról és Carol Bratz került helyére.

Bartz a konferencián kérdésre válaszolva kijelentette, hogy kis lépésekben folytatódnak a tárgyalások a Microsofttal. Szerinte nem lenne tisztességes a Yahoo részvényeseivel szemben, ha ettől merőben elzárkóznának. A Microsoft cégvezetője, Steve Ballmer, aki szintén részt vesz a konferencián és minden bizonnyal bemutatja majd az új keresőjüket, a Binget, egy korábbi nyilatkozatában közölte, hogy szívesen együttműködnének a Yahoo-val pusztán azért, hogy a Google jelenlegi egyeduralmát közös erővel megingassák.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • richi105 #3
  Hmmm a Google le gyűrése kicsit nagy falat lenne persze ha új cég volna akkor a Microsoft a verseny szelem jegyében mindent meg tenne hogy legyőzze. Ez a hajó már elment és a Microsoft kapaszkodhat szerintem.
 • Kerub #2
  Hajrá! Az egymást legyürõ próbálkozásaik csak nekünk kedveznek :)
  Kiváncsian várom a Microsoft keresõjét mivel jelenleg én sem tudom elképzelni, h mivel tudják lenyomni a googelt.
 • xNoodlex #1
  A google megdöntése maximum álom lehet nekik...