Napi Online

Oroszok szállnak be a Facebookba

Az orosz Digital Sky Technologies (DST) 200 millió dollárt fizetett a Facebook elsőbbségi részvényeiért, így 1,96 százalékos részesedéshez jutott a világ legnépszerűbb kapcsolatépítő portáljában.

Az ügylet a vállalatot 10 milliárd dollárra értékeli - másfél évvel ezelőtt a Microsoft szerzett benne részesedést 240 millió dollárért, akkor ezzel 15 milliárd dollárra értékelték a Facebookot. Az orosz internetes piacból az oldallátogatások alapján 70 százalékos részesedéssel rendelkező DST a nyáron további százmillió dollárért törzsrészvényeket szeretne vásárolni a 200 millió regisztrált felhasználóval működő portálból.

Több cégtől érkezett megkeresés, melyek 6-8 milliárd dollárra becsülték a vállalatot; a DST adta a legkedvezőbb ajánlatot, emellett a globális perspektívájuk győzte meg a cég vezetőségét - mondta a BBC-nek Mark Zuckerberg, a Facebook vezérigazgatója. Az orosz vállalat nem kap helyet az igazgatótanácsban és megfigyelői jogokhoz sem jut. A portál öt negyedévre visszamenőleg mindig adózás előtti nyereséget mutatott fel - erre az évre Zuckerberg 70 százalékos árbevétel-növekedéssel számol, és úgy kalkulál, hogy jövőre már cash flow-szinten is nyereségesek lesznek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!