MTI

Osztályfőnököt a YouTube-ról

A YouTube videomegosztó portálon keresnek osztályfőnököt egy skóciai iskola kisdiákjai, akik megunták, hogy más iskolákkal kell közösködniük az osztályt felügyelő tanáron.

A szülők és a tanulók azt követően szánták rá magukat az állás meghirdetésének szokatlan módjára a skót felföldi iskolában, miután megunták, hogy a fenntartó nem képes megtalálni a megfelelő jelöltet, és ezért immár négy éve két másik iskolával közösködnek az osztályfőnökön.

"A Melvich iskolába járunk, és nagyon klasszak vagyunk. Egy osztályfőnökre van szükségünk!" - harsogja húsz tanuló a YouTube-on látható videofelvételen. Testükkel a "help" (segíts) szót formálják meg a játszótéren, és többször megismétlik szlogenjüket. Azt is elmondják, hogyan lehet megpályázni az évi 40 ezer fonttal (13 millió Ft) járó állást a szépséges felföldi helyen, a Glasgow-tól autóval hat órányira található caithnessi Melvich iskolában - számol be az újság.


Az iskolában hat hónapon át helyettes tanárként dolgozó Stewart McPhail szerint a nem mindennapi kezdeményezés remek ötlet, mert így sokkal nagyobb visszhangot kap az ügy - mondta. "Úgy látszik, az emberek azt gondolják, errefelé nincs mit csinálni, pedig az iskolában rengeteg dologra van lehetőség... A környezet is gyönyörű" - tette hozzá. A helyi tanács szóvivője szintén nagyon jó kezdeményezésnek tartja az ötletet, amely "hasznosnak bizonyulhat az üres állás betöltésében".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)