Gyurkity Péter

Megállapodott a YouTube a filmstúdiókkal

A jogvédett zenei tartalmak után a teljes mozifilmek és televíziós műsorok sugárzásáról is megállapodott a portál a szórakoztatóiparral: jönnek az olyannyira kívánt hosszabb anyagok, egy bökkenővel.

A YouTube oldalán a megállapodásnak köszönhetően a jövőben két külön fülön navigálhatunk, ezek egyike (Shows) közvetlenül az új, eddig nem elérhető tartalmakhoz vezet, a máik pedig (Subscriptions) az eddig megszokott módon kedvenc feltöltőink kínálatához mutatja az utat. A csütörtökön bejelentett egyezség a második nagy áttörést jelenti a portál számára, hiszen ezzel a zenei tartalmak után az igazi kincsesbányának tartott mozis és tévés anyagokat teszik elérhetővé a látogatók számára, egyelőre teljesen ingyen.

A bevételeket ugyanis a reklámokból szerzik majd, és ahogy azt Eric Schmidt, a Google vezérigazgatója elmondta, ez az üzleti modell élvez abszolút prioritást az első körben. A jövőben elképzelhetőnek tartja a különböző előfizetéses, mikrofizetésekkel operáló alternatívák megjelenését, ám a reklámok mindenképpen elsőbbséget élveznek. Az együttműködő partnerek között olyan nevek szerepelnek, mint a Sony Pictures, a CBS, a Metro-Goldwyn-Mayer, a Lionsgate, a Starz, valamint a BBC. Ők televíziós és mozis alkotások ezreit kínálják majd az oldalon, első körben azonban kizárólag az Egyesült Államok területén, ahogy azt az igen népszerű Hulu.com esetében is megszokhattuk. Arról nem szól a fáma, hogy mikor kerül sor a további terjeszkedésre.

Az újdonsült partnerek közül magasan kiemelkedik a Sony Pictures, amely saját Crackle lejátszóján keresztül teszi elérhetővé tartalmait - ahogy azt korábban a jól értesültek is pedzegették. A lejátszón keresztül hajtják be a reklámbevételeket, illetve a nézettségi adatokkal is közvetlenül a cég saját platformjának mutatóit turbózzák fel. A YouTube oldalán megjelenő tartalmaknál példaként említik a Casino Royale és a Cliffhanger című mozifilmeket, valamint az olyan sorozatokat, mint a Beverly Hillbillies, illetve a Rém Rendes Család.

A keresőcég ezzel egy időben jelezte, hogy elérhetővé teszik a Google TV Ads Online platformot, amely a hirdetők számára könnyíti meg a megfelelő reklámok közvetítését az adott online tartalmakon keresztül. Ezeket a filmek és sorozatok lejátszása közben, többnyire a beiktatott szünetekben láthatjuk majd.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • toto2700 #13
    még csak azt sem kell! Orbit downloader-rel könnyedén letöltheted vagy felrakod azEasy YouTube Video Downloader 1.1 kiegészítőt és letöltheted mp4-ben HD minőségben.
  • drucski #12
    Bizony,bizony!Csak meg kell találni a böngészöd cache-ét,és egy kicsit keresgélni...
  • Horse #11
    Ami videot megnézel a youtube-on pl. firefox-szal, az lejön! Csak találd meg a temporary fájlt. :) És nem kell hozzá semmilyen plugin sem (a flash-en kívül).
  • toto2700 #10
    nálam élvezhető volt. 25 perces sorozat alatt 3 szor állt meg néhány másodpercre. Szerintem ez még belefér.
  • MerlinW #9
    Proxy-n keresztül élvezhetetlenül lassú.
  • toto2700 #7
    be állítasz egy amerikai proxy-t és már nézheted is. én kipróbáltam nem rossz, de lehetne nagyobb a választék
  • zola2000 #6
    A legegyszerűbb telepíteni a legújabb real playert, és akkor akármilyen flash videot le lehet szedni. De aki filmeket akar így online nézni/letölteni angolul, a legegyszerűbb a megavideoról, a youtube mindent letöröl ilyen szerzői jogi hülyeségek miatt...
  • baca01 #5
    ha becsapod a rendszert, onnantól kezdve már nem legális, és akkor már egyszerűbb lewarezolni valahonnan nem? :P A mai sávszélességek mellett már nem jobb hogy vársz 10-15 percet még lejön a film és megnézed jobb minősgben mint a youtube-on?
  • kukacS3K #4
    de youtubenál nem kell várni míg lejön és legális
    jó lenne ha valahogy be lehetne csapni a rendszert
  • winnie #3
    ha olyan minőség érdekel, akkor bármelyik youtube-letöltővel le tudod szedni az anyagot. vagy megnézes streamben ip-rejtéssel.

    de nem egyszerűbb warez letölteni?