Berta Sándor

Nem népszerűek a mobil banki szolgáltatások

A felhasználóknak a korszerű bankszámla-funkciók sokkal fontosabbak a mobil banki lehetőségeknél.

Az internetezők számára a mobil banki szolgáltatásokat megelőzi, hogy a bankszámlájukon történő pénzmozgásokat valós időben nyomon követhessék és felügyelhessék, valamint hogy a számlakivonatok mindig részletesek és jól áttekinthetők legyenek. A valós idejű számlaadatokra és az egyszerűsített, de áttekinthető számlakivonatokra a megkérdezett emberek egyaránt 95-95 százaléka tartana igényt. Ez derült ki a PPI AG nevű konzultációs és szoftverház, a Handelsblatt.com és az IMWF menedzsment és gazdasági kutatótársaság közösen készített legfrissebb felméréséből.

A banki ügyfelek közül tíz személyből nyolcnak kiemelten fontos ugyanakkor, hogy a mobil készülékeikről is elérhessék pénzintézetük honlapját és szolgáltatásait. A lehetőség megléte vagy hiánya alapvetően befolyásolja a bank kiválasztását. A felhasználók elvárnák a bankjaiktól, hogy az oldalaik jobban átláthatóbbak és informatívabbak legyenek. 50 százalékuk szeretne például rendszeresen információkat kapni a piaci pénzmozgásokról és tőzsdeárfolyamokról. Emellett fontosnak tartják az emberek, hogy szükség esetén online is megtervezhessék - a pénzintézetek segítségével - a pénzügyeiket, a beruházásaikat és a vagyonuk megőrzésével kapcsolatban is tanácsokat kapjanak.

A biztonság szintén kiemelt terület. Tízből hét válaszadó a mobil banki ügyintézésben a legbiztonságosabb tranzakciós eljárást (a digitális aláírással ötvözött kártyaolvasót) használná, 30 százalékuk pedig alkalmazna egy automatikusan működő dinamikus TAN-generátort. A TAN-kódok mobil továbbítását, lekérdezését a megkérdezettek 30 százaléka tartja jó megoldásnak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • smv #6
  Pedig szerintem éppen az a legjobb a netbankban, hogy nem kell a bankba rohangálni minden egyes utaláskor, hanem megoldom a gép előtt ülve... Persze egy real time számlainfó (azaz ki-be) tényleg jó lenne, de Gerygrey -el értek egyet, semmi pénzért sorbanállós móka.
 • Gerygrey #5
  Én viszont amióta neten intézem az átutalásokat, soha többé nem térnék vissza a régi papírkitöltögetős, sorbanállós módszerre (vállalkozóként az ilyesmi nem annyit takar, hogy alkalmanként átutalok némi pénzt a gyerek számlájára, hanem havi szinten több tétel, kínlódjon vele a tököm. Ha feltörik a rendszert és ellopják a pénzem, akkor a banknak úgyis kárpótolnia kell, míg ha a bankfiók előtt leütnek és elveszik a KP-t azért nem ő a felelős )
 • HappyBoy #4
  Én napi szinten használom, mobilról is. Klassz, kényelmes, gyors. Ez itt a reklám helye volt. :D
 • halgatyó #3
  Hát igen igazatok van. De ha már kapcsolatba kerültünk velük (mert még az ANtall kurmány alatt kényszerítettek mindenkit, a bankok pedig beetető-mézesmadzag üzletpolitikát folytattak) akkor nézzük a felmérés eredményeit.

  Azt én is szeretném, ha az interneten keresztül mindig, napra készen látnám a bankszámlám állapotát és a rajta folyó (ki-be) műveleteket.
  Ennél többet én se szeretnék. Sőt: kifejezetten letiltanám, hogy az interneten keresztül utalgatható legyen a pénzem. Nem tartom ugyanis biztonságosnak.
  A nehezen megkeresett kis pénzemet nem tenném kockára.
  A tőzsdeárfolyamokat pedig óóriási ívben szarom le.
 • JZO #2
  Ott a pont :)
 • willcox #1
  A legjobb kapcsolatba sem kerülni a bankokkal :)))