Gyurkity Péter

Betéti kártyát kínálna a Samsung

Ehhez pedig egy innovatív pénzkezelési számla csatlakozna.

A Samsung az elmúlt néhány évben követte az internetes óriások példáját, ennek keretében pedig saját fizetési platformot is elindítottak, amely az első körben Dél-Koreában, majd pedig további régiókban is felbukkant. Ennek piaci részesedése ugyan nem hasonlítható a Google vagy az Apple hasonló megoldásának méretéhez, viszont most további újításokkal igyekeznek versenyben maradni.

A cég hivatalos bejelentése szerint hamarosan befut egy friss betéti kártya, amely eddig nem volt elérhető a kínálatban, hiszen (a többi vetélytárshoz hasonlóan) hitelkártyát kínáltak az érdeklődő felhasználóknak. A közleményben kiemelik, hogy mind az új betéti kártya, mind pedig a hozzá kapcsolódó, úgynevezett pénzkezelési számla is innovatív lesz, bár a pontos részleteket ezzel kapcsolatban csak az elkövetkező hetekben osztják majd meg velünk, vagyis addig nem igazán fogjuk megtudni, hogy tulajdonképpen miben rejlik a többször emlegetett innovatív jelleg. Az biztos, hogy a gyártó maga kénytelen valamilyen újítást eszközölni, hiszen a hírek szerint a Google szintén ilyen kártyával bővítené kínálatát, ami egyben az online bankolás területére való benyomulás részének tekinthető.

A Samsung persze igyekszik kiemelni, hogy annak idején miben voltak ők az elsők, legalábbis ezen a területen, ami teljesen érthető. Példaként említhető, hogy a Samsung Pay az eredeti, 2015-ös bemutatkozás idején elsőként kínált a mobilfizetési szférában az NFC mellett MST (magnetic secure transmission technology) támogatást, ezzel a kártyák lehúzását lehetővé tévő helyeken is használhattuk a platformot, amit eddig nem sokan követtek a szegmensen belül. Nem feledkezhetünk meg azonban arról, hogy itt továbbra is inkább komoly lemaradásról beszélhetünk, ez pedig valószínűleg nem is fog sokat változni, hiszen bár a cég továbbra is az első helyen áll a telefongyártók rangsorában, a Google és az Apple mellett nem sok hely marad nekik az online szolgáltatások területén.

A napokban egyébként azt is megtudhattuk, hogy a Galaxy A51 bizonyult a cég legnépszerűbb típusának az első negyedévben, bár ez a globális versenyben csak a harmadik helyet szerezte meg, hiszen az első helyen az iPhone 11 végzett, a másodiknak pedig a Redmi Note 8 bizonyult.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!