Napi Online

Nagyot bukott a Philips

Az egy évvel korábbi 294 millió euró nyereség után 59 millió euró nettó veszteséggel zárta az első negyedévet a holland Philips Electronics NV - jelentette be a vállalat.

Az elemzők előzetesen átlag 20 milliós hiányt prognosztizáltak. A világ első számú izzógyártója és egyik legnagyobb orvostechnikai berendezéseket gyártó cége, egyben Európa legnagyobb fogyasztói elektronikai cikkeket előállító vállalata a vártnál is gyengébb kereslettel indokolta a rossz eredményt. A negyedéves forgalom 2008-hoz képest 15 százalékkal esett vissza. A cég a második félévben is hasonló eredményt valószínűsít, ennek ellenére a menedzsment úgy véli, hogy az év elején bejelentett hatezer fős leépítésen felül nem lesznek további elbocsátások.

A következő hónapokban ugyanakkor felgyorsítják a szerkezetátalakítást, elsősorban a fényforrásokat gyártó ágazatban. A vállalat ezektől az intézkedésektől 500 millió eurós megtakarítást remél. A Philips a második legnagyobb exportőr és az ötödik legnagyobb vállalatcsoport Magyarországon, a hazai gyárakban elsősorban szórakoztatóelektronikai termékek, személyi számítógépek, kis háztartási gépek, elektronikai komponensek és orvostechnikai berendezések készülnek. A leépítés nem érinti a hazai munkavállalókat - mondta a Napinak Igaz Ágnes kommunikációs vezető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • digital #2
    orvostechnikai berendezéseik mri,ct stb, és kutatásaik a világon legjobb.
  • TeDDyRuSh #1
    Majd meglátjuk mi lesz ebből...Drukkolok a Philipsnek, jó cuccokat gyárt.