Gyurkity Péter

Alapítói visszavásárolnák a Skype-ot

A Skype két alapítója friss értesülések szerint megkereste az eBayt ajánlatával, amely érdekes módon kisebb összeget tartalmaz az eredeti árhoz képest - az eBay maga is hajlik az üzletre.

Hivatalos információ hiányában a New York Times hétvégi tudósítására vagyunk kénytelenek támaszkodni, amelyben arról olvashatunk, hogy Niklas Zennstrom és Janus Friis, a VoIP-szolgáltatást eredetileg létrehozó svéd, illetve dán újító most visszatérne eredeti fejlesztéséhez. Ehhez azonban először vissza kell vásárolniuk azt, mégpedig a tulajdonosi szerepkört jelenleg betöltő eBaytől.

A Skype még 2005-ben kelt el, mégpedig tekintélyes összegért, 2,6 milliárd dollárért, amely a későbbi kifizetésekkel együtt egészen 3,1 milliárd dollárra nőtt. A szolgáltatás akkor nagyjából 53 millió felhasználó igényeit elégítette ki, ez szám azonban napjainkra meghaladta a 400 milliót. Ehhez képest az egykori alapítók olcsóbban vásárolnák vissza a platformot, hiszen az általuk felajánlott összeg 2 milliárd dollár - legalábbis a tárgyalásokhoz állítólag közel álló források elmondása szerint. A tábor pedig gyorsan tovább bővülhet, hiszen a program immár az iPhone készülékeken és egyéb fejlesztéseken is elérhető.

Az alapítók egyébként azóta több projektbe is belevágtak, először létrehozták az Atomico névre keresztelt befektetői céget, majd pedig később a Joost online platform nem túl sikeres szárnybontogatását támogatták. Közös gyermekük visszaszerzésével nyilván annak babérjaira vágynak, bár arról nem érkezett hír, hogy pontosan mit is terveznek a platformmal. Az azonban biztos, hogy az eBay maga is hajlik az üzletre, hiszen azt a cég vezérigazgatója árulta el még márciusban, hogy a megfelelő árért eladná a Skype-ot.

A tárgyalásokról szóló híreket egyik fél sem volt hajlandó megerősíteni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • hottold #7
    oldversion.com nimbuzz
  • hottold #6
    PC-s kliensként a 2.5-öt ajánlom (Linuxon ~2.0) telefonos kliensként pedig a Nimbuzzt.
  • ssdb #5
    Nekem tetszik. Bár a Skype4 tilleg nem egy álom a 3.5höz képest.
  • Sir Quno Jedi #4
    Nekem meg fagy itt-ott néha, teljesen random, sőt leszakítja a konferenciahívásokat is rutinból, ha olyanja van, pedig lehet rögtön újrahívni. A 3.8-mas meg nem, úgyhogy ment is az vissza.
  • JZO #3
    Jó szar lett a 4-es verziójú Skype-re Windows alá. 4-500 MB-ot is leeszik a RAMból, indítás után pedig 70-80 MB-val nyit.
    Emellett kivettek belőle funkciókat a felületről a 3-ashoz képest.

    Még várok, hátha orvosolják ezeket valamilyen peccsel, ha nem, megy vissza a 3-as verza.
  • Epikurosz #2
    Még mindig jobb, mintha a terroristák vennék meg.
  • Justil #1
    na ja