Berta Sándor

A Skype bonyolítja a nemzetközi beszélgetések 8 százalékát

Az internet globális térhódításával párhuzamosan a hálózati kommunikációs szolgáltatás is egyre népszerűbb világszerte.

A Skype szakmai és pénzügyi szempontból egyaránt sikeres évet zárt tavaly. Scott Durchslag, a cég egyik vezetője a CeBIT-en tartott beszédében kijelentette: 2008-ban a nemzetközi telefonbeszélgetések nyolc százalékát az emberek e szolgáltatás segítségével bonyolították. A regisztrált felhasználók növekvő száma szintén bizakodásra ad okot. A Skype forgalma elérte a 550 millió dollárt. Nem véletlen tehát, hogy a társaság vezetői a gazdasági válság ellenére is optimisták és az idei esztendőt az új lehetőségek évének tekintik.

"Kétségtelen, hogy ma már nem ugyanaz a vállalat vagyunk, mint öt évvel ezelőtt, amikor teljesen felkavartuk az ágazat állóvizét. Az innovációs erőnk és a küldetésünk azonban azóta sem változott. Teljesen személyre szabott kommunikációt akarunk lehetővé tenni az emberek számára. A PC-s alkalmazások és az internetezésre képes mobil készülékek növekvő számát figyelembe véve egy platformfüggetlen szoftver lehet a jövő kulcsa. Az eszközök és a hálózatok közötti határvonalak egyre jobban elmosódnak. A felhasználók maguk kereshetik ki, hogy milyen terméken és milyen szolgáltatáson keresztül akarja elérni a világhálót."

"Jelenleg azonban néha pont a gyártók és a hálózatok üzemeltetői gátolják meg, hogy az emberek szabadon választhassanak. Ezt mi például Németországban különösen érezzük, ahol néhány szolgáltató még mindig blokkolja a Skype szolgáltatását. A cégünk és a Hutchison 3G hosszú távú együttműködése egyértelműen bebizonyította, hogy a Skype integrációja egy szolgáltató számára is sikeres üzleti modellt eredményezhet. Idén további szolgáltatókkal és gyártókkal akarjuk bővíteni a partnereink táborát. Emellett készül a program új Macintosh- és Windows-verziója, valamint elérhetővé akarjuk tenni a szoftvert a Java-, az Android- és a Windows Mobile készülékeken is" - tette hozzá a szakember.

"Csak a tavalyi esztendő utolsó negyedévében 35 millió új tagot regisztráltunk. Mindez azt jelenti, hogy a 2007-es év hasonló időszakához képest 47 százalékkal nőt a programot használók száma és átléptük a 400 milliós álomhatárt" - közölte Enrico Noseda, a vállalat üzleti fejlesztési igazgatója. A Skype és a Spinvox vezetői a CeBIT-en egy új fizetős szolgáltatást mutattak be, amelynek segítségével a beszédüzenetek tartalmát szöveggé lehet átalakítani, majd továbbküldeni SMS-ben vagy e-mailben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Dark Angel 666 #4
    én nem vagyok gettóharcos alregje , csak arra a cikkre utaltam ahol leírták hogy a rendőrség nem tudja lehallgatni a bűnözőket akik a Skypot használják
  • Rexhawk #3
    gettoharcos tudjuk, hogy skizofrém vagy de ne kreálj már 321321123 felhasználót és spammeld,flameld szét minden topikot a hülyeségeiddel
  • Dark Angel 666 #2
    csak nehogy a terroristák kezébe kerüljön ... ja már a kezükbe került
  • hottold #1
    Csak nehogy a titkosszolgálatok kezébe kerüljön !