SG.hu

Technológiai és szolgáltatási együttműködést tervez az Amazon és az Ericsson

Az Ericsson kiterjeszti felhőalapú szolgáltatásait és infrastruktúra-portfólióját az Amazon Web Services segítségével.

A két cég a barcelonai Mobil Világkongresszuson bejelentette, hogy globális üzleti, technológiai és szolgáltatási együttműködést tervez. Az együttműködés célja a telekommunikációs szolgáltatók felhőszolgáltatásra való áttérésének elősegítése. Az új technológiák, mint a szélessávú mobilinternet és a felhőszolgáltatások átalakították a piacot. Ma a vezető telekommunikációs vállalatok arra törekszenek, hogy kihasználják az olyan új lehetőségeket, mint az IoT és a Big Data-elemzés. Az ezek általuk nyújtott előnyök segítségével növelik a termelékenységüket, a hatékonyságukat és az agilitásukat, emellett csökkentik a rendszerek összetettségét és kockázatát, így egyedi értéket teremtenek a felhasználók számára.

A bejelentés szerint az Ericsson és az AWS együttműködése segít a szolgáltatóknak e lehetőségek kihasználásában, közelebb hozza egymáshoz a mobil-infrastruktúrát és a felhőszolgáltatásokat, az alkalmazásfejlesztőknek és szolgáltatóknak pedig olyan eszközöket nyújt, amelyekkel felgyorsítható az innováció. A bejelentés részeként az Ericsson létrehozza Amazon Web Services Cloud globális szakértői csapatát, illetve felhőszolgáltatási innovációs központokat nyit ügyfeleivel, az AWS pedig támogatást nyújt az Ericsson tevékenységéhez. Az Ericsson 25000 kutatási és fejlesztési mérnökével és 66000 szolgáltatásokat végző szakemberével járul hozzá a sikerhez - több, mint 17000 tanácsadóval és rendszerintegrátorral évente 1500 projekt teljesítésével a világ számos pontján.

Az Ericsson felhőszolgáltatási innovációs központokat alapít a szolgáltatókkal. A közös munka már meg is kezdődött az ausztrál Telstra vállalattal, amely az első felhőszolgáltatási innovációs központnak fog otthont adni a Gurrowa Innovációs Laboratóriumban, Melbourne-ben.

Az Ericsson és az Amazon Web Services szorosan együttműködik a szolgáltatókkal, hogy megfelelő felhőalkalmazási keretrendszert hozzon létre az egyedi üzleti célok elérésére. A vállalatok közös munkájának célja, hogy felgyorsítsák a felhőszolgáltatásokra való áttérést az átállást segítő programokkal, az adatközpontok megerősítésével és az alkalmazások áttelepítésével. Ezenkívül az Ericsson az Amazon Web Services szolgáltatásait és tapasztalatát felhasználva olyan megoldásokat is fejleszt, amelyek lehetővé teszik a szolgáltatók számára új lehetőségek és vonzó, új, felhőhöz kapcsolódó ajánlatok létrehozását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!