SG.hu

Az Ericsson Magyarország alkalmazottainak a legmagasabb az IQ-ja

A Mensa HungarIQa, a világ legmagasabb intelligenciájú embereit tömörítő nemzetközi klub magyarországi tagozata által meghirdetett versenyen az Ericsson Magyarország nyert a nagyvállalati kategóriában.

Az Ericsson Magyarország nyerte el az „Év intelligens nagyvállalata” címet a Mensa HungarIQa, a világ legmagasabb intelligenciájú embereit tömörítő nemzetközi klub magyarországi tagozata által meghirdetett versenyen. Az első alkalommal kiosztott díjat október 17-én, pénteken adták át a Graphisoft Parkban. A versenyen a vállalatot képviselő munkavállalóknak, két fordulóban, a legmagasabb intelligenciaátlagot kellett elérniük. Az első lépcső egy online teszt volt, amelyen a legjobb eredményt írókat kérték fel a második körben való részvételre. Ez már személyes jelenlétet igénylő, hivatalos „Mensa teszt” volt.

A díjért versengő 18 vállalat mindösszesen 509 munkavállalót delegált a versenybe, akik közül 183 fő (149 férfi és 39 hölgy) érte el a Mensa szintet, vagyis az emberiség 2%-ára jellemző intelligenciahányadost. Az Ericsson ezekben a mutatókban lett a legjobb.

"Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy munkatársaink ilyen jól szerepeltek a versenyen, - mondta el Jakab Roland, az Ericsson Magyarország ügyvezető igazgatója. - Mint megtudtuk, a 130 pont feletti IQ, az emberiség csupán 2%-ára jellemző, és milyen nagyszerű azt tudni, hogy ezt dolgozóink sokkal nagyobb arányban teljesítik. Úgy gondolom, - a mostani felmérés eredménye is azt jelzi számomra, - az infokommunikáció jövőjének formálása jó kezekben van munkatársainknál."

A különlegessége a díjnak, hogy a legtöbb vállalati megmérettetéssel ellentétben nem a vállalat eredményeit vizsgálták, hanem a dolgozók saját tehetségükkel, tudásukkal képviselték a cégüket úgy, hogy közben egyéni eredményükről is visszajelzést kaptak a Mensa HungarIQa által megküldött oklevél formájában. A megfelelő szint elérése esetén ez egyben meghívást is jelentett a legmagasabb intelligenciával rendelkezők társaságába, a Mensába. A díjakat Nagy Lantos Balázs, a Mensa HungarIQa elnöke és Rutai Gábor, a díj alapítója adták át.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Archenemy #1
    "Az első lépcső egy online teszt volt, "

    Azt én is kitöltöttem, szerencsére negatív!