Napi Online

Itt az Amazon Kindle 2

Az Amazon.com online-áruház bemutatta elektronikus könyvolvasó eszköze, a 2007 novemberében piacra dobott Kindle új változatát.

Az Amazon honlapján közölt információk szerint az új készülék egy centinél vékonyabb, a súlya mintegy 30 deka, egy könyvet akár egy perc alatt is le lehet tölteni a 3G-s mobilhálózaton keresztül. A február 24-től kapható - de már megrendelhető - "digitális könyvespolc" 359 dollárba kerül, és több mint 1500 könyvet lehet rá letölteni - ma mintegy 230 ezer könyv férhető hozzá számára, ezenkívül folyóiratok, újságok, blogok is olvashatók a Kindle segítségével. A fejlesztők szerint úgy lehet olvasni a szöveget a képernyőn, mint ha igazi papíron lenne, gyorsabbá és biztosabbá tették a lapozást, ráadásul most már a Kindle felolvasni is tud - arról nem szólnak még a hírek, hogy milyen hangon.

A Kindle első verziója 399 dollárba került és mintegy 90 ezer könyvet ért el; a bestsellerek letöltéséért 9,99 dollárt kell fizetni (ez kevesebb egy átlagos paperback áránál). Az Amazon eddig nem tett közzé adatokat arról, hogy mennyit adott el már a készülék első verziójából, de az tudható, hogy sokáig nem tudtak lépést tartani a kereslettel; a Bloomberg által megkérdezett ágazati elemzők szerint jövőre 1,2-1,4 milliárd dollár árbevételre számíthat az online-áruház a Kindle-eladások, illetve könyvletöltések forgalmából.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AnarchoiD #1
    A kindle1 csak sajat formatumat tamogatta , ugy egy rakas kaki volt , csak amazontol rendelhettel hozza konyveket, vajon a 2-ben lesz mar pl pdf tamogatas ? Akkor meg ertelme is lenne venni 1et