SG.hu

Egyre többet vásárolunk bankkártyával

A Visa Europe bejelentette, hogy a Visa kártyákkal való eladáshelyi (POS - point-of-sale) költések összértéke 10,3%-kal nőtt a 2008-as pénzügyi évben.

A budapesti sajtótájékoztatón Jöerg Metzelaers, a Visa Europe regionális területi vezetője elmondta: "A Visa betéti kártyák eladáshelyi (POS) használata Európában közel 11%-kal nőtt; a bankkártyával való költéseknek pedig több mint 70%-a betéti kártyákon bonyolódott, amely igazolja, hogy aktívan használjuk a készpénz- és csekkhelyettesítésére szolgáló bankkártyákat a boltokban. A vásárlók a mindennapi pénzkezelés során felismerték, hogy a betéti kártyák biztonságosabb és kényelmesebb alternatívát jelentenek a készpénzzel szemben."

Az e-kereskedelemre vonatkozó számokban jelentős növekedés mutatkozik: 2008 decemberében a karácsonyi bevásárlások idején 24%-kal több online tranzakciót bonyolítottak le a bankkártyabirtokosok, mint az azt megelőző évben. Az elmúlt évek egyik legfontosabb beruházása az európai fejlesztésű és irányítású adatfeldolgozó platform. Az Európában legfejlettebb technológiával rendelkező bankkártya adatfeldolgozó rendszer egyben a legolcsóbb és leggyorsabb is: a Visa Europe a 2007-es évhez képest 13%-kal több - összesen így 6,4 milliárd - tranzakciót dolgozott fel 2008-ban.

"Az európai adatfeldolgozó platformunk felkészültségét és technológiai színvonalát jelzi az a könnyedség, amellyel a legforgalmasabb karácsony előtti vásárlási nap adatait kezelte, mikor is minden másodpercben 731, összesen 24,5 millió tranzakciót dolgozott fel € 1.4 milliárd értékben" - árulta el Metzelaers.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • torcipepe #1
    erről az jut eszembe, mikor múltkor egy kenyérrevalót alig bírtam összekaparni KPban. teljesen elszoktam a készpénz használatától, illetve elfelejtettem, hogy a helyi kisboltban nem lehet kártyával fizetni.