Berta Sándor

Jó fogyasztói véleményeket vásárolt a Belkin

A számítógépes perifériákat és hálózati eszközöket gyártó cég elnöke hivatalosan elnézést kért a pozitív fogyasztói megjegyzések megvásárlásáért.

A jelenségről egy amerikai diák számolt be. A fiatalember arra lett figyelmes, hogy az Amazon Mechanical Turk szolgáltatáson keresztül a Belkin egyik munkatársa olyan embereket keres, akik hajlandók egy az Amazon oldalain többnyire szidott routerről pozitív véleményeket adni. Az illető pozitív megjegyzésenként 65 amerikai centet kínált.

Mark Reynoso, a Belkin elnöke most hivatalosan is bocsánatot kért a felhasználóktól az eset miatt. A szakember közölte, hogy nem támogatják az ilyen etikátlan módszereket és kizárólag is egy egyedi esetről volt szó. Reynoso hozzátette, hogy a Belkin partnerei a dologról semmit sem tudtak és mindent el fognak követni azért, hogy visszaszerezzék az emberek elveszített bizalmát. A vállalat már kezdeményezte is, hogy töröljék az ajánlatot a Mechanical Turk rendszeréből.

Fogyasztóvédők néhány hete éppen arra figyelmeztettek, miszerint számos vállalat igyekszik a valódinál kedvezőbb színben feltüntetni magát és ezért hajlandók akár a fórumbejegyzéseket is módosítani vagy dicsérő megjegyzésekkel elárasztani a különböző honlapokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pasi29uk #5
    Mi lassan másfél éve Virgin net, Belkin router és 5 Belkin USB Wifi (különböző típusúak) használunk. OS: XP-SP3, nethez vegyesen (belkin gyári sw/xp) kapcsol.
    Tapasztalat vegyes. Tettünk rá jelszót és titkosítást, semmi gond.
    Virgin néha szaraxik...
  • cateran #4
    Ja, a Cisco mit is érthet a hálózatokhoz...
  • Frosty01 #3
    hidd e la linksys se jobb. sőt. egy raklap szar.
  • cateran #2
    Nem meglepő..amekkora szarokat gyártanak...most cseréltem le 1 belkin wireless modem/routert 1 linksysre..ég és föld
  • bigjoe #1
    Ez mennyivel egyszerűbb mint jó terméket gyártani!!!!?????