MTI

Mágneskártyás bérletek a temesvári közlekedésben

Névre szóló mágneskártyás bérletekkel is lehet utazni vasárnap óta a temesvári városi buszokon, villamosokon és trolibuszokon. A hagyományos papírjegyek és bérletek még egy ideig kaphatóak lesznek - közölte a Nyugati Jelen aradi napilap.

Egyelőre csak havi bérleteket bocsájtanak ki névre szóló mágneskártya formájában. A kártya kiváltása első alkalommal ingyenes, de ha tulajdonosa elveszíti, másodszor már meg kell fizetnie az 5 lejes (350 forint) önköltségi árat is. A hagyományos papírjegyek és bérletek árusítása a hivatalos indoklás szerint addig tart, amíg a készletek el nem fogynak. A mágneskártyára való átállás azért is nehézkes, mert a jegyárusok számítógép-kezelési ismeretei hiányosak, miközben a névre szóló mágneskártyák kibocsátása számítógépes módszerrel történik. A jegyárusok eddig golyóstollal töltötték ki a bérleteket és a formanyomtatványokat, nem volt szükségük számítógépes ismeretekre - írja az aradi napilap.

A Nyugati Jelen újságírója azt tapasztalta, hogy a bérlettel utazók nem lelkesednek az új rendszerért, mert a kártyás bérletet minden felszálláskor "meg kell mutatni" a kártyaleolvasónak. A hagyományos bérletet csak akkor kell elővenni, amikor jön az ellenőr. A kártya idővel alkalmas lesz bizonyos számú utazásra feljogosító egység feltöltésére, sőt, a tervek szerint más városi szolgáltatás igénybe vételére is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Epikurosz #4
    Temesvár:

    1760 – a Habsburg-monarchia (HM) első városa lámpás utcai világítással;
    1855 – a HM első városa utcai gázlámpás világítással;
    1884 – az első európai város (Londont leszámítva) utcai villanyvilágítással (, 731 lámpa)
    1886 – a monarchia első orvosi mentőállomása;
  • eax #3
    Hogy elottunk, az tulzas. A magneskartya egy olyan technologia, aminek mar nagyon regen ki kellett volna pusztulnia, csak valamiert (leginkabb az ara miatt) megsem nagyon akarodzik neki.
    A masik oldalrol viszont az Alba Volan jaratain mar van hasonlo rendszer, csak az aktiv RFID-vel mukodik, ami sokkal kenyelmesebb (eleg a leolvaso elott a taskadat meglengetni), es biztonsagosabb is.
  • szombi #2
    jaja, a románok sokkal előttünk járnak. VESSZEN KÚRCSÁNY!
  • speedyx86 #1
    Temesváron már sikerült. Budapesten még jó sokáig csak álom lesz...