MTI

Nagyszülők ismerkednek az internettel Pakson

Internethasználatot népszerűsítő előadásokat, tanfolyamokat szervez a Paksi Közművelődési Kht. érettebb korúaknak. A résztvevők zöme 45-50 feletti, de nem ritka a hetvenes éveiben járók jelenléte sem.

A Miniszterelnöki Hivatal támogatásával indította útjára a Légy Net-re kész programot a kht. Tematikus előadássorozatokat, tanfolyamokat szerveznek, önképzőköröket indítanak. Az elnyert 2,8 millió forintnak köszönhetően programjaik díjmentesek. Bodó Katalin projektmenedzser elmondta, hogy különböző helyszíneken, különféle közösségeknek tartják előadásaikat, képzéseiket.

Az internetet népszerűsítő és az annak használatához szükséges ismereteket nyújtó program iránt az idősebb korosztály tanúsít legnagyobb érdeklődést. A többség 45-50 feletti, de nem ritka, hogy hetven felettiek ülnek le a komputerek elé, hogy a világhálóval ismerkedjenek. A legidősebb hallgató 75 éves volt. Gyakori az is, hogy házaspárok, szülők-gyerekek együtt jelentkeznek az idősebb korosztályból. A projektmenedzser beszámolt róla, hogy 2008 szeptemberétől 21 tematikus előadássorozatot hagytak a hátuk mögött. Ezeken az elektronikus ügyintézés, kapcsolattartás, internetes vásárlás és az e-banking lehetőségeivel ismerkedtek a résztvevők.

Tíz tanfolyam is lezárult már, a napokban pedig újabb tucatnyi indul. Ezek végeztével kétszáz fölött lesz azoknak a száma, akik itt ismerték meg a világháló használatát. A képzések 20 és 40 órásak és szintén ingyenesek. A Paksi Közművelődési Kht. igazgatója, Darócziné Szalai Edit elmondta, hogy a hallgatók internetkártyát kapnak, amellyel intézményeikben díjmentesen használhatják az internetet.

Az "Internet nélkül élni lehet, de vele könnyebb"- mottóval zajló program keretében rövidesen újabb előadássorozatok indulnak a résztvevők igényeit figyelembe véve. Ezek között a tervek szerint szó lesz az elektronikus adóbevallásról. Fontos része a Légy Net-re Kész programnak Bodó Katalin projektmenedzser szerint az a felmérés, amelyet nyolcszáz fős, véletlenszerűen kiválasztott minta segítségével végeznek. Ennek feldolgozása után képet kapnak az internethasználati szokásokról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!