SG.hu

Internetes műsorszóró szolgáltatást indított a Canon

A Canon bejelentette, hogy elindította internetes műsorszóró (video podcast) szolgáltatását, amellyel a rendszer tagjai az interneten keresztül elküldhetik videofelvételeiket családtagjaiknak vagy barátaiknak.

Az Image Gateway névre keresztelt szolgáltatásnál a regisztrált tagok podcastok formájában, komolyabb technológiai tudás nélkül is könnyedén oszthatják meg videofelvételeiket. A podcastok a televíziós műsorokhoz hasonlóan csatornákon keresztül továbbítják a videofelvételeket, így a felhasználók automatikusan megkapják a küldő csatornáján elérhető legfrissebb videókat, ha egy fájlletöltő szoftver - például az iTunes - segítségével előfizetnek rá. A videók személyi számítógépeken vagy hordozható eszközökön is tárolhatók - például egy iPod segítségével bármikor, bárhol megtekinthetők.

Más videomegosztó webhelyekkel ellentétben - ahol a videók megtekintésére nincsenek korlátozások - ez lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy videóikat csak bizonyos családtagoknak és barátaiknak küldjék el. Így nem kell aggódniuk, hogy a feltöltött tartalom mások számára is elérhetővé válik. A videofájlok tárolására és küldésére felhasználónként 1 gigabyte (megközelítőleg 80 percnyi ) tárhelyet biztosít. A tagok legfeljebb három csatornát regisztrálhatnak, melyek mindegyike akár 100 videót is tartalmazhat.

A szolgáltatás ingyenesen érhető el a Canon digitális fényképezőgépek és digitális videokamerák tulajdonosai számára, amennyiben regisztrálják magukat a cég honlapján.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!