MTI

Internetes buszmegállók Monokon

Négy fűtött buszmegállót adtak át szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Monokon, amelyekben internet, telefon, kábeltelevízió, italautomata és mosdó szolgálja az utazók kényelmét.

Szepessy Zsolt, Monok független polgármestere az MTI-nek elmondta: a négy új buszmegálló mintegy 15 millió forintba került. Hozzátette: a költségeket pályázati forrásból biztosították. Úgy fogalmazott, hogy azért volt nagy szükség a korszerű megállókra, mert a településről a legtöbben a városokba járnak dolgozni, és az iskolások is így közlekednek, várakozni pedig eddig nem volt hol. A hidegben dideregtek, míg jött a busz - mondta. Felhívta a figyelmet arra, hogy a "jövő buszmegállóit" kamerákkal figyelik, hogy ne történjen rongálás.


A kábeltelevízión a település híreit kísérhetik figyelemmel, a megállóban külön női-férfi mosdó van, és ha a várakozók megszomjaznak, akár ital-automatákból is kiszolgálhatják magukat.

Mint mondta, az épületek egyben közösségi helyek is, mert a diákok várakozás közben az interneten tájékozódhatnak, a munkába indulók, érkezők megismerhetik a község legfrissebb híreit és a településre érkező turisták is jól érezhetik magukat. Monokon eddig nem volt nyilvános illemhely, vagy internetezési lehetőség - jegyezte meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vajon kiki #7
    végre valami jó hír is van ebben a szenny magyar valóságsóban...
  • gregor #6
    Budapesten ilyenre nem lenne szükség,mert 5 percenként járnak a buszok,de viszont Monokon ritkábban,igy amig várja a buszt addig netezik a buszmegállóban!:)))
  • DaemoonHunter #5
    Na igen, kíváncsi leszek mennyi idő kell, míg hasonlít majd a régi megállóra
    De ugyebár van kamera is...jó drága kamera
  • Narxis #4
    Melyik városban?
  • Mcsiv #3
    Inkább az az érdekes, hogy más városban 4 sima "fapados" buszmegálló kerül ugyan ennyibe:)
  • mrzed001 #2
    Hát igen, a monoki polgármester mondott már akkora igazságokat, hogy a nagy hazudozók már levegőt se kaptak.
    No meg lakást adott a kesznyéteni uborkás bácsinak, ami megint csak tiszteletreméltó cselekedet volt.
    For president?
  • Narxis #1
    Nem semmi, látszik, hogy ott egy normális ember irányítja a települést. Más polgármesterek ezt a pénzt zsebre tették volna.