MTI

Britney Spears népszerűbb, mint Obama

Lehet, hogy Barack Obama történelmet csinált első afro-amerikai elnökként, de az internet világában mégis Britney Spears mögé szorult idén.

A zaklatott életű popdíva tavaly súlyos magánéleti válsága miatt érdekelte annyira a Yahoo.com oldal látogatóit, hogy mindent tudni akarjanak róla, idén viszont sorsának jobbra fordulása és új albuma keltett figyelmet. Így aztán a híroldalon bepötyögött keresések milliárdjaiból idén a legtöbb ismét Britney-re irányult, aki ezzel egymás után negyedszer, az elmúlt nyolc évben pedig összesen hétszer került az első helyre. A keresések száma alapján a World Wrestling Entertainment, a legnépszerűbb amerikai pankrációs show-műsor végzett a második helyen, s az új amerikai elnök csupán a harmadik helyet csípte el. (Igaz, ő lett 2008 "legkeresettebb" politikusa.)

A Yahoo hétfőn tette közzé a legtöbbször lehívottak listáját. Az első tízbe egy online játék (RuneScape) és egy anime-sorozat (Naruto) is bejutott olyan sztárok társaságában, mint Miley Cyrus, Jessica Alba, Lindsay Lohan és Angelina Jolie. A tizedik legkutatottabb téma az American Idol című tehetségkutató műsor volt. "Az emberek nap mint nap a nethez fordulnak, hogy tájékozódjanak az őket körülvevő világról. A kereséseikből kiviláglik, hogy milyen eseménynek, személynek vagy témának volt a legnagyobb hatása 2008-ban" - magyarázta az eredményt Heather Cabot, a Yahoo Web Life szerkesztője.

Spears sikere ellenére a Yahoo-sok szerint 2008 mégiscsak Obama éve volt. "A hatalmas információáradat ellenére az emberek nem tudtak róla eleget" - mondta a BBC riporterének Vera Chan, a honlap pletykarovatának felelős szerkesztője, aki azt is elmesélte, mennyire meglepte az amerikai választásokkal kapcsolatos óriási online érdeklődés.

A szerkesztőnő ugyanakkor kijelentette, nem hiszi, hogy a rohamosan növekedő internetforgalom kiütné a nyeregből a hagyományos médiát. "Az emberek valódi, megbízható információkhoz akarnak jutni az újságokból, a rádióból és a tévéből. De felmennek az internetre is, és így a megtudottakat össze tudják hasonlítani más forrásokkal, emellett újabb szempontokat is találnak" - fejtette ki véleményét Chan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • chuky123 #14
    Jó lefogyott
  • jahola #13
    Akik itt szidják Britneyt az tisztában van egyáltalán a leírt káromkodások jelentésével?
    Mert szerintem Britney kicsit messze áll ettől.
    Most nem azért kedvelem én Madonnát de ő kicsit közelít e cím felé, mint amit itt egyesek Britneyre mondtak.
  • Victor1103 #12
    Új albuma meglepően jó,de attól ő még mindegy a fesledt ribanc:P
  • Vardar #11
    Haha, Naruto 7.-ik:D
  • Lame #10
    Mennyi ertelmes hozzaszolas. :)

    Azert tenyleg meglepo, hogy egy politikus bekerult a top 10-be. Ez irant is vam erdeklodes legalabb.
  • Axon #9
    Azért én még most sem dobnám ki az ágyamból... csak a száját fognám be valamivel ;-)
  • 12346 #8
    szal még toppon van...^^ én utoljára akkor hallottam felőle, mikor kopasz volt, vagy mi. örömmel látom, hogy azóta van haja oO
    Gabesssz, ha én el tudtam kerülni eddig akaratomon kívül is, akkor ez neked is megy direktbe^^
  • Sanyix #7
    hit mi béjbi ván mór tájm :D
  • Nonix #6
    Azt hiszem eltévedtem. Hallo ?
  • IMYke2.0.0.0 #5
    Madonna még most is szebb.