Gyurkity Péter

All-in-one PC-ket dob piacra az MSI

A cég több feladatra alkalmas asztali számítógépeket mutat be januárban, az Intel Atom és a gyártó egyéb mobil chipjeire támaszkodva. Az év végéig alaplapból kevesebbet, noteszgépekből többet adnak el a vártnál.

Az MSI neve az elmúlt hónapokban általában az új netbook készülékek, pontosabban a Wind sorozat tagjai kapcsán merült fel, most azonban némileg eltérő megoldásokat akarnak piacra dobni. Tajvani források Joseph Hsu, a vállalat elnökének nyilatkozatára támaszkodva arról számoltak be, hogy januárban egyszerre három készülék is megjelenhet, ezek pedig az all-in-one kategóriába tartoznak, vagyis nem éppen mobil használatra szánt megoldások.



A két kisebb modell, az M16 (15,6 hüvelykes kijelzővel) és az M19 (18,5 hüvelykes panellel) az Intel Atom 270 processzor köré épül, amelyet a cég 945GSE jelzésű chipkészlete, 1 GB DDR2 memória, egy slim méretű optikai meghajtó, 160 GB-os merevlemez, valamint Windows XP vagy Linux disztribúció egészít majd ki. Az MSI gondolkodik az új ikermagos Atomok felhasználásán is, az eredeti felállás esetén azonban az M16 400 dollárt, az M19 pedig 500 dollárt kóstál majd. A sorozat maga a Wind Neton nevet kapta, és egy harmadik típust is kínál majd az érdeklődőknek.



Ez pedig az M22, amely nagyobb teljesítményt ígér az Intel ikermagos vagy négymagos mobil chipjeivel, GS45 chipkészletével, opcionális Blu-ray meghajtóval, H.264 és VC1 hardveres dekódolással, a megjelenítésről pedig egy 21,5 hüvelykes panel gondoskodik majd. Ez utóbbi készülék ára 600-800 dollár között mozog majd, a Blu-ray meghajtó nélkül, a pontos specifikációtól függően. A cég otthoni multimédiás feladatokra ajánlja új megoldásait, az elkövetkező három évet illetően pedig arra számítanak, hogy az all-in-one PC-k a teljes asztali szegmens 30-40 százalékát is meghódíthatják majd.

Az MSI időközben arról is beszélt, hogy miként alakulnak korábbi előrejelzései. Kiderült, hogy idén a vártnál kevesebb alaplapot tudtak eladni, noteszgépeikből viszont 2 helyett 3 millió darab talált gazdára. Jövőre a Wind tekintetében 100 százalékos, a teljes noteszgép kínálatot illetően pedig 40 százalékos növekedésre számítanak, így éves eredményük elérheti majd a 4,5 milliót.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dzsagon #2
    idióták
  • Polllen #1
    "több feladatra alkalmas asztali számítógépeket mutat be" - van olyan PC, ami csak egy feladatra alkalmas?