MTI

Interneten fog kommunikálni Obama

Barack Obama megválasztott amerikai elnök minden részletében valódi XXI. századi választási kampányt folytatott, széleskörűen kihasználva az internet adta lehetőségeket, amelyek a jövőben várhatóan forradalmasítani fogják az amerikai elnök és a nép közötti kommunikációt - vélekedett Simon Rosenberg demokrata párti kampányszakember a francia hírügynökségnek adott interjújában.

Rosenberg az internetet a modern politikai küzdelmek legújabb frontjának nevezte, ahol Obama fölényes győzelmet aratott az idei elnökválasztási kampányban republikánus riválisával, a 72 éves John McCainnel szemben. Az Obama-kampány alapvető stratégiai elemeivé emelték az elektronikus üzeneteket és az interneten terjesztett videókat, amelyekkel az afroamerikai elnökjelölt hatékonyan tudott nagy tömegeket megmozgatni.

A szakértő hangsúlyozta, hogy a jövőben a politikai kampányok minden bizonnyal ezt a modellt fogják követni az Egyesült Államokban, sőt várhatóan más országok politikusai is elkezdenek kísérletezni az internet adta lehetőségekkel. A világhálónak köszönhetően az emberek közelebb kerülnek a politikához, aktívabban részt tudnak venni a demokratikus folyamatban, ahogy erről az idei magas adományozási és részvételi arány is tanúskodik. Az internet az amerikai elnökség arculatát is jelentősen átformálhatja - vélte a szakember, a New Democrat Network nevű agytröszt elnöke. Az elnöki hivatal várhatóan sokkal nyitottabb, működése áttekinthetőbb lesz.

Franklin D. Roosevelt elnökként a rádiót használta fel a kommunikáció forradalmasítására a 30-as, 40-es években, s ennek örökségeként az amerikai elnökök ma is minden szombaton a rádión keresztül szólnak a néphez. Rosenberg szerint azonban ezeket a beszédeket hamarosan már a YouTube fájlmegosztó portálon fogják közzétenni, sőt az sem kizárt, hogy különböző nyelvekre is lefordítják majd, így az amerikai elnök nemcsak az amerikai néphez, hanem világszerte több százmillió emberhez szólhat, potenciálisan megváltoztatva ezzel az Egyesült Államok és a világ viszonyát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • vajon kiki #5
    "Interneten fog kommunikálni Obama" - ürülünk neki !
  • szombi #4
    Obama rulez!!!!!!!!!!
  • bvalek2 #3
    Még több Obamás cikket akarunk!
  • aki kérdez #2
    Ne aggódj, nem fogsz hiányozni :)
  • vajon kiki #1
    Még egy obamás cikk és komolyan fontolóra veszem az sg látogatását !