Alex

Kiváló negyedévet zárt az Apple

A szeptember 27-én záródó negyedévben az Apple 1,14 milliárd dollár nyereséget ért el. A cég a három hónap alatt 2,6 millió Mac számítógépet, 11 millió iPodot és majd 7 miliió iPhone-t adott el.

Az Apple közzétette a 2008. pénzügyi év szeptember 27-én záródó, negyedik negyedévének eredményeit. A negyedévben a vállalat 1,14 milliárd dollár, azaz részvényenként 1 USD 26 cent nyereséget ért el, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakának 904 millió dolláros, azaz részvényenként 1 USD 1 cent nyereségével. A most lezárult negyedév teljes forgalma 7,9 milliárd dollár volt, mely szintén jelentős növekedést mutat az előző pénzügyi év azonos időszakában elért 6,22 milliárdos forgalomhoz képest. A bruttó árrés 34,7%-ra növekedett, az előző pénzügyi év azonos időszakában kimutatott 33,6%-ról. A nemzetközi piacokon történő értékesítések a teljes forgalom 41%-át tették ki.

Az Apple közleménye szerint ezen időszakban 2 611 000 Mac számítógépet és 11 052 000 iPod készüléket értékesített, mely a számítógépek területén 21%-os, a médialejátszók területén pedig 8%-os mennyiségi növekedést jelent az előző pénzügyi év azonos időszakához viszonyítva. A negyedik pénzügyi negyedévben az Apple 6 892 000 iPhone készüléket értékesített, szemben az előző pénzügyi év azonos időszakának 1 119 000 darabos eredményével.

"Az Apple minden idők egyik legsikeresebb negyedévét zárta, az iPhone kiemelkedő értékesítési eredményeivel magunk mögé utasítjuk legnagyobb vetélytársainkat" - mondta Steve Jobs, az Apple elnök-igazgatója. "Egyelőre nem tudjuk, hogy a nemzetközi gazdasági válság milyen nehézségeket állít majd cégünk elé, de a viharos időknek történetünk legjobb termékskálájával, a legtehetségesebb munkatársakkal, 25 milliárd USD készpénz-állománnyal és adósságok nélkül vághatunk neki" - tette hozzá Steve Jobs. "Büszkék vagyunk rá, hogy 2008-as pénzügyi évünk során forgalmunk 35%-kal, tőkénk 9,1 milliárd USD-ral növekedett" - mondta Peter Oppenheimer, az Apple pénzügyi igazgatója. "A 2009-es pénzügyi év első negyedére előre tekintve, a gazdasági környezetből származó nagy bizonytalanság miatt, 9,0-10,0 milliárd USD forgalmat és részvényenként 1,06-1,35 dollár nyereséget várunk."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • eM82 #6
    ok, (a 3. soromban) butaságot írtam. you're right.
  • FlyingV #5
    vajon kiki: az Apple gépek a totális számtástechnikai analfabétáktól a legmagasabb tudásszintű számítógépes szakemberekig mindenkinek az igényeit ki tudja szolgálni - a kevésbé számtechgurukét talán jobban is, mint egy Windows (olyan emberek jobban boldogulnak vele, akik angolul egyáltalán nem tudnak, mégis egy angol oprendszert használnak..), szóval én úgy gondolom, ha lesz rá pénzed/időd, hogy megnézd valamelyik boltbal, vagy kölcsönözz valahonnan egy ilyet, akkor mindenképpen próbáld ki, legfeljebb egy 'upsz, mégsem olyan mint gondoltam' lesz a vége.

    A lokalizációkról meg annyit, hogy az OSX-nek is elkészült már egy lokalizációja - feltelepíteni nem ajánlott a fordítás katasztrofális minősége, a frissítések 'kilövése' és a rendszert ->szétb@xó<- volta miatt. Emellett sok felhasználói programnak elérhető magyar nyelvű változata, ezek jobbak, mint az előbb említett 'csoda'. Mellesleg az angol nyelv nem lehet zavaró, ha pl használtál már 1 játékot, vagy fotosoppot angol nyelven, ki fogod ismerni magad - illetve ott van a sztaki szótár is.



    A nyereségekhez meg annyit, hogy ezek a számok csak viszonyításképp a Microsoft évi nyereségeinek a fele/kétharmada, szóval nem rossz. Egy kérésem lenne: 100 milliót legyenek kedvesek átutalni a számlámra, nagyon kéne. :) :S
  • tom235 #4
    "Na persze az Apple minősége nem kutya. " most mitől lenne jobb anyagminőségben mint mondjuk egy csúcskategóriás sony notebook? nemhinném hogy a minőséget kell rajta megfizetni, inkább azt, hogy nemigen elnyűhető oprendszer és viszonylag könnyen kezelhető, kevesebb fejfájás mint a vindózban.
  • shaark #3
    Van elég sok lokalizáció Mac OS-ra és egyfolytában bővül a lokalizált programok listája...
  • eM82 #2
    egyetlen visszatartó ereje a MacBook-ok tömeges elterjedésének - szerény véleményem szerint - az áruk...
    (egy 13,3"-os árából egy 17"-os durva HP v. Dell Notebook-ot lehet(ne) venni...)
    Na persze az Apple minősége nem kutya. Aki tudja, megfizeti.
    Talán majd egyszer...
  • vajon kiki #1
    Nagyon zsír a macintosh de én már nem tudnék átszokni rá -főleg a billentyűzetkiosztása miatt...
    már úgy mindennapos használatra, de nagyon király főleg a MACOSX meg ezek az új macintosh notebookok... és ahogy elnézem minden jelentős programból már választék is van rá...különösen hogy UNIX/LINUX-ról könnyen átfordíthatók a programok.. kiérdemelné az össz. számítógép felhasználók legalább 25-30%-os részesedését a piacion... én már túl régóta pc-zek hogy meg tudnám szokni , de nagyon tetszik ! én mondom a pc-kkel sokkal több a szívás, igaz bár a lehetőség is.. ha ma kezdeném a számítástechnikát nem kérdés hogy egy MacPro notit vennék...

    egyébként vannak rá (osxre) magyarítások ? (mármint lokalizációk)