Berta Sándor

Zöld mobilokat tervez a Sony Ericsson

A cég új koncepciója alapján a jövőben csak olyan technológiákat és alapanyagokat alkalmazna, amelyek környezetbarátabbá teszik mobil készülékeit.

A vállalat bejelentése szerint a GreenHeart eszközök célja egyfajta környezetvédelmi garanciát nyújtani a felhasználóknak. A koncepció alapja, hogy egy termék teljes életciklusát figyelembe veszi. Így például bioműanyagot használnak a készülékházakhoz és újrahasznosítható műanyagot a billentyűkhöz. Természetesen a csomagolás is környezetbarát.

"Szép dolog, hogy a gyártó megpróbál újrahasznosított műanyagokat alkalmazni mobiltelefonjaiban. Sok cég ragaszkodott ahhoz az álláspontjához, miszerint egyes anyagok alkalmatlanok a mobiltelefonokban való felhasználására. A 3,5 milliwattos készenléti fogyasztás szintén sok jóval kecsegtet. Biztató, amikor egy vállalat nyilvánosan állást foglal a környezetvédelmi kérdésekben" - reagált a bejelentésre Iza Kruszewska, a Greenpeace toxikológiai aktivistája.

Ugyan az első termékek kutatási prototípusok, azonban a felhasznált technológiák és alapanyagok később a sorozatgyártott modellekben is megjelenhetnek. A Sony Ericsson egyúttal bejelentette környezetvédelmi garancia-programját is. Az ilyen jelöléssel ellátott készülékek a környezetre legkevésbé káros anyagokból készültek és a kijelölt helyeken leadva újraértékesítik őket.

A kezdeményezés 7 országban, Kínában, Indiában, Tajvanon, Thaiföldön, Szingapúrban, Mexikóban és az Egyesült Államokban működik, jövő év végéig azonban a programot kiterjesztik az egész világra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • M0RN1NGST4R #7
    veled mik történnek :D
  • Cleanx #6
    3 SE telom t610, s710, w910, mind massziv es reszben fem burkolatu, nem recseg ropog mint a konkurens gyartok telojai.
    Egyebkent eddig is kornyezetbarat technologiakat alkalmazott a sony..
    greenpeace_biralatok_a_zold_csucstechnikanak
  • HabibX #5
    ezentúl lehet ilyenekkel is trágyázni?
  • flashpointer #4
    nekem siemens van, 4 éve vettem ujonnan vagy 5 ezerért,szóval nem egy csúcskategóriás :P De még mindíg megbízható, egy barátom ennyi idő 2x cserélt csúcskateóriás telot (nokia) mert ez+az beszart rajta , pl csak kihangosítva lehetett vele beszélni mert a másik hangszóró nem szólt ;D
  • l3alF1aKe #3
    Bizonyára lehet nálam extrémebb körülmények közt használni egy telefont, de érdekes nekem még a régi Ericsson GH197 esem is működik, az összes többi SE vel együtt. Az előző, k600i pl leesett a kocsi tetejéről 60 körül, kicseréltem az elő-hátlapot, és kész, a mostani w910i t meg fiam bevágta a budiba egy óvatlan pillanatban, feleségem LG shine jával együtt :) nem beszélve arról hogy naponta leejtem, de a,úgy is amit a telóim ügyetlenségemből kifolyólag kapnak, azt pl a régi nokiám nem tette zsebre, szóval személyes tapasztalataim alapján, fogalmam sincs miről beszélsz. Ha Siemens mobilokról szólna a fáma, még talán bólogatnék, fiókom mélyén ott lapul a cx65 öm, bekapcsolhatatlanul, hibátlan külcsínnyel.
  • NEXUS6 #2
    Hát eddig is az a tapasztalatom, hogy a SE mobilokat addig tudom használni, amíg szét nem esnek, hogy finoman fogalmazzak. Ez sajna fele annyi idő mint más gyártók telói.

    Még erre is ráakarnak tenni egy lapáttal?;(
  • 5c0rp330n #1
    ez biztos sokaknak nagyon jó, de én személyszerint úgy vagyok vele, hogy sok évente cserélek telefont, ezért ne egy műanyag újrahasznosított szar legyen, ami a kezeim között bomlik le, inkább legyen strapa anyagokból, legyen a természetre káros, de ne kelljen 5 éven belül lecserélni..