MTI

Luxuslaptop a Bentleytől

Tízezerrel megy a luxusautókat készítő Bentley cég új terméke, a laptop: nem ilyen sebességgel robog, de ilyen áron, tízezer fontért (mintegy 3 millió forint) szerezhető majd be.

A cég mai londoni bejelentése szerint az Ego for Bentley nevű hordozható számítógépből összesen 250 darabot készítenek majd, méghozzá egyenként, kézzel állítják össze, fehérarany lesz a díszítése, külső borítása pedig a jármű belső terét burkoló bőrből készül. Az autóra emlékeztet majd az Ego beltere is, ugyanis a legnépszerűbb autólakkok színeit jeleníti majd meg - azaz a luxuslaptop kifordított Bentleynek is tekinthető: kívül olyan, mint az autó belül, belül meg olyan, mint a Bentley kocsi kívül.

A készülék fogantyúja a Bentley autó ajtajának kilincsét formázza majd. Mellesleg az Egónak lesz néhány laptoptartozéka is: wifi, bluetooth és webkamera is tartozik hozzá. A brit fényűzés jelképének számító Bentley egyébként 1998 óta a német Volkswagen cég leányvállalataként működik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rigidus #13
    > en inkabb szuklatokorusegrol beszelnek hozzaszolasaidat elnezve

    Eleg korai megallapitas ez.

    > Elarulom neked, h nem a luxuscikkekkel van a baj, hanem az egesz kozgazdasaggal, annak strukturajaval, a felsobb iranyitokkal, a lentebb mar emlitett tarsadalmi rendszerunkkel. (Azt miert nem idezted?)

    Ha ennyire ragaszkodsz hozza...

    A "szuklatokorusegemrol" - tobbek kozott - bovebben itt olvashatsz.

    Mellesleg meg nem csak a kozgazdasaggal, vezetokkel van a baj hanem nagyjabol minden emberrel. Csak fel kene mar noni odaig, hogy amilyen hatast gyakorlunk a tarsadalmunkra egyenkent, olyan hatast fog rank gyakorolni a tarsadalom osszessegeben. Ha megengedett es altalanosan elfogadott, hogy egy hulye elkezdjen fenyuzesbe buzulni, a tobbi hulye azt nem birja elviselni majd birkamodjara csatlakoznak. Aztan ez elindit egy versenyt a birkak kozott ami igy egy szenvedelybetegsegben nyilvanul meg. Nyilvan kesobb akik vezetoi szekekbe kerulnek ugyanehhez a pici hulye jatekhoz fogjak igazitani a gazdasagot es a tarsadalmi berendezkedest is. A vegeredmenyt pedig magad is lathatod. Ez pedig egeszen odaig fog igy mukodni amig mindenki (igen, te is) be nem latja, hogy ez igy nincs rendjen es a pici hulye jatekon kivul is van elet. Ennek pedig nem szuksegszeruen a bolygon keszleteinek elpazarlasarol kell szolnia ugyanis ez nem a mi bolygonk. Mi nem az urai vagyunk ennek a bolygonak, hanem csak egy lehetoseget kaptunk itt.

    Na, nagyjabol ennyi koze van az altalanos muveltseghez. Ha van meg barmi ami nem vilagos a fenti linken egeszen biztosan megtalalod ra a valaszt.
  • Tetsuo #12
    LOL
    szovegkornyezetebol kiragadott idezet..
    a luxusnak az az ertelme h kenyelmes, ergonomikus, jobb mint az atlagos. Ha ez nem ertheto, akkor nalad van a hiba.
    altalanos muveltseg h jon ide? tudod az mit jelent? en inkabb szuklatokorusegrol beszelnek hozzaszolasaidat elnezve, de nem akarlak megbantani. Ok, utald a luxust, kiragadva egy elemet az elfajzot tarsadalombol. Ez kb a neoludditizmusra emlekeztet, amikor emberkek a technikai fejlodest tartjak elfogadhatatlannak ahelyett, h a valos probleakat latnak.
    Elarulom neked, h nem a luxuscikkekkel van a baj, hanem az egesz kozgazdasaggal, annak strukturajaval, a felsobb iranyitokkal, a lentebb mar emlitett tarsadalmi rendszerunkkel. (Azt miert nem idezted?)
  • rigidus #11
    Ugy latom nem voltam ertheto. Nem latom az ertelmes mivoltat a "luxusnak" - ahogy Te nevezed. A gyartasa ertekes emberi/anyagi eroforrasokat von el ertelmes feladatoktol es az eg adta vilagon semmivel nem jut vele elobbre az emberiseg. Ahhoz, hogy valaki a luxust megengedhesse maganak, rendesen vernie kell a galyarabjait akiknek a verejteket a sajat hasznara folozi majd le.

    > Nem sokat lennek egy helyen, szarnam le magasrol mit gondol egy idegen rolam, ill probalnek vmilyen szinten peldat mutatni, vagyis kitartani az elveim mellett

    Az ilyen tipusu emberek tulszporulatanak koszonhetjuk, hogy doglodik a bolygonk... es meg a peldat is mutatni akarnad...

    Katasztofa, emberek. Az altalanos muveltseg a szakadekon gurul lefele.
  • noki2 #10
    Valaki nike pólot vesz mert arra van pénze valaki drágabbat mert arra van egy kő bazdagnak meg olyan ez a laptop mint nekünk egy sima laptop ha megengedheti magának a luxust akkor neki az a normál.
  • TAJ86 #9
    'Fraszt...ahogy a Bentleyvel sem jarnak a piacra,friss zoldsegert'

    Nemtom, én egy simával se mennék kumpiért
  • Tetsuo #8
    "Ezt ugy mondod mintha az arisztokracia jotekony resze lenne egy tarsadalomnak."

    Ez a tarsadalom hibaja, ami 1etelmuen rossz felepitesu, de ertsd mar meg h aki gazdagnak szuletik az nem tehet rola.. persze vallalhatna felelosseget meg szetoszthatna a penzet a szegenyek kozott, de az nem oldja meg a szegenyseg problemajat, o is szelmalomharcot vivna, csak a vegen szegeny lenne..
    A gazdagsag az bun? Ha orokolsz, nyersz a lotton v bejon 1 jo otlet bunos vagy? Ha a Harvardra jaratod a gyerekedet akkor te gonosz vagy, mert vki ehezik az alluljaroban??
    Nem. Evidens h mindenki elsosorban a sajat csaladjanak akar jot, benne van a genekben, tulelesi oszton.
    A vadkapitalista tarsadalom rosszul van felepitve, a "demokracia" hasonloan utopia mint a kommunizmus. Ennyi. Kene 1 jobb rendszer, de h milyen es mikor lehet megvalositani, bocsi azt nem tudom.

    Termeszetesen van sok buta gazdag ember pl Paris Hilton, aki piszok szerencses, az eletben semmi gondja nincsen, v ha van, tobb eselye van megoldani, mint 1 csoronak. Nem igazan kedvelem es lenezem ot en is.
    De vannak (jo sokan) olyanok is, akik csucsegyetemekre jarnak apuci penzebol, es nem en nem ismerek senkit aki pl a Stanfordon vegzett v a Harvardon.. de vannak nehanyan. ;)
    En magambol indultam ki, miert villognek masok elott? Elveznem a luxust, tanulnek 1000rel mindent es kiprobalnek mindent. Nem sokat lennek egy helyen, szarnam le magasrol mit gondol egy idegen rolam, ill probalnek vmilyen szinten peldat mutatni, vagyis kitartani az elveim mellett (akkor soha nem kene felretenni oket), a szomszedot meg athivnam sorozni a jachtomra..
    Biztos elnek ilyen emberek, csak ok nincsenek a tvben mint a Paris qrva.
  • rigidus #7
    > Most arra akarsz kilyukadni h aki luxuskorulmenyek kozott el az mind idiota paraszt, aki nem is kepes hasznalni azt amije van neki?

    Szo szerint.

    > Magyarorszagon a mai gazdag reteg tobbnyire csalassal, lopassal kereste ossze a penzet...

    Mashol nem?

    > ...de mas orszagokban ahol atkos rendszerek nem vagtak tonkre az arisztokraciat v a gazdag csaladokat...

    Ezt ugy mondod mintha az arisztokracia jotekony resze lenne egy tarsadalomnak. Ha nem vetted volna eszre az emberiseg tortenelme evezredek ota az ellenuk es erdekeik folyo szelmalomharcunkrol szol.

    > ...ott altalaban ez a felso osztaly muveltebb mint az alsobb es nem azert vasarolnak Bang and Oluffsen hangot a kocsiba mert azzal lehet villogni, hanem azt gondoljak h az jo minosegu lesz.

    Kevered az illuziot a valosaggal. Egyebkent ismersz Te ilyen embereket szemelyesen? Vagy mire alapozod az allitasaidat?
  • Tetsuo #6
    En jelenleg itt elek Prestonban (Angliaban), es mar lattam piac mellett parkolo Bentleyt, sot minden nap latok AMG Mercit, Bentley-t vagy Rolls Royce-ot. Az Audi R8, BMW M5 v Lexus hegyek fel sem tunnek a rengeteg SUV kozott. :)
    Eloszor nekem is furcsa volt h csak ilyen kozonsegesen hasznaljak, pl a mellettunk levo utcaban egy Phantomnak nincs fedett garazsa, meg szo szerint piacozni mennek v eppen gyorsulnak vele, de mar nem akadok ki.

    Szerintem is pazarlas. A tarsadalom pazarlasa. A kapitalizmus ilyen, igeny van ra, legyartjak.. de a rendszer maga is formalja az igenyeket (pl eleterzes reklamok). Ez 1ertelmuen nem jo.
    De a dusgazdag csavo helyeben akinek tokmind1 mi mennyibe kerul mert van penz szarasig es nem kell bizonyitania, "villogni" -hiszen 800 eve lord a csaladja v mittomen es o is meg minden ismerose a Cambridge-re jart-, miert ne venne olyan laptopot ami luxus? Te nem venned meg?
  • Tetsuo #5
    Lehet h ujgazdag is megveszi, de lehet h inkabb azok akik tobbgeneracios penzes familia tagja. Most arra akarsz kilyukadni h aki luxuskorulmenyek kozott el az mind idiota paraszt, aki nem is kepes hasznalni azt amije van neki? Magyarorszagon a mai gazdag reteg tobbnyire csalassal, lopassal kereste ossze a penzet, ill ezeknek a nem eppen muvelt emberkeknek a bekepzelt gyerekei herdaljak latvanyosan azt; de mas orszagokban ahol atkos rendszerek nem vagtak tonkre az arisztokraciat v a gazdag csaladokat, ott altalaban ez a felso osztaly muveltebb mint az alsobb
    es nem azert vasarolnak Bang and Oluffsen hangot a kocsiba mert azzal lehet villogni, hanem azt gondoljak h az jo minosegu lesz.
  • rigidus #4
    Igy van. Tok felesleges. Az egesz az onmagukat tobbnek mutatni akaro kozepretegnel arnyalatnyival jobban elo, ujgazdag hulyegyerekek kirakata.

    Tetsuo:

    > miert hugyagyusag a luxus?

    Miert tejtermek a tejfol?