Berta Sándor

Pedofilhálózatot számoltak fel Svájcban

St. Gallen kanton igazságügyi hatóságai 13 személyt vádolnak gyermekek molesztálásával, szemérem elleni erőszakkal, illetve tiltott képek és videók terjesztésével.

A csoportra az Internetes Bűnözés Elleni Koordinációs Iroda (KOBIK) tagjai lettek figyelmesek. Az oldalt egy helyi internetszolgáltató üzemeltette, amely mindenben együttműködött a hatóságokkal, ezért nem vonják felelősségre. A KOBIK munkatársai nemrég egy olyan jól szervezett pedofilplatformra bukkantak, amely lehetőséget nyújtott a tiltott téma iránt érdeklődők számára az ismerkedésre, a tapasztalatcserére, vagy akár saját alhálózatok létrehozására.

A fórumban részletes tippeket és tanácsokat olvashatott bárki arról, hogy mihez lehet kezdeni kislányokkal vagy, hogy miként lehet felvenni a kapcsolatot a kiszemelt későbbi áldozatokkal. Az információcserén kívül a tagok rendszeresen megosztották egymással képeiket és videóikat is. Az oldalt főleg német, osztrák, liechtensteini és svájci állampolgárok látogatták. Minden tag egy álnevet kapott, a kommunikáció kizárólag német nyelven zajlott. A portált németek működtették. Az első becslések szerint a hálózat igen kiterjedt volt, a hatóságok eddig 600 német, 40 osztrák és 4 liechtensteini személyt azonosítottak.

A svájci igazságügyi szervek eddig az ország összesen 13 állampolgára ellen indítottak eljárást. A gyanúsítottak 20 és 65 év közötti férfiak. Négy személyt azonnal letartóztattak, mivel ők egy a közelükben élő 12 éves kislányt zaklattak. Ezt az információt később Ursula Brasey vizsgálóbíró is megerősítette a DRS svájci rádiónak adott interjújában. A gyanú szerint a több száz személy rendszeresen molesztált gyermekeket, valamint gyermekpornográf képeket és videókat készített. A helyi nyomozók számos merevlemezt, illetve adathordozót foglaltak le és haladéktalanul megkezdték az azokon található adatok és fájlok kiértékelését. Az rögtön kiderült, hogy az adattárolókon nagyon nagy számú kép és videó van. A helyi hatóságok egyúttal értesítették a nemzetközi rendőri szerveket is, így sikerült egy további gyanúsítottat elfogni, akit szintén a gyermekkorúak molesztálásával vádolhatnak majd.

Eddig számos országban, így Németországban és hazánkban is felmerült a tiltott oldalak blokkolásának ötlete. Franciaországban pedig az állam a tettek mezejére lépett és Michele Alliot-Marie francia belügyminiszter bejelentette, hogy a helyi internetszolgáltatók a jövőben blokkolni fogják a külföldön világhálóra tett pedofil tartalmú honlapokat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)