Napi Online

A Panasonicé lett a Sanyo

Elfogadta a Goldman Sachs a Panasonic ajánlatát - az amerikai bankház 6,5 milliárd dollárért eladja a japán cégnek a Sanyo Electricben meglévő részesedését.

Az adásvétellel - a Hitachi után - Japán második legnagyobb elektronikai gyártója jöhet létre, évi 120 milliárd dolláros forgalommal. A Panasonic korábban is próbálkozott, papíronkénti 120 jenes ajánlatát azonban elutasították. Az ajánlatot ezután emelték 130-ra, most pedig 131-re, és ez elfogadhatónak bizonyult azután, hogy a Goldman Sachs a negyedik negyedévre december közepén 2,12 milliárd dolláros veszteséget jelentett. A megegyezés 806,7 milliárd jenre értékeli a Sanyót, a további, kisbefektetők által birtokolt részesedésre februárban tesz ajánlatot a Panasonic, és március végére olvaszthatja be szektortársát egyik leányvállalatába.

Az üzlet megerősíti a Panasonicnak mint a világ vezető szórakoztatóelektronikai gyártójának pozícióját, és az elektronikai cikkekhez használt akkumulátorok legnagyobb gyártójává teszi. Az elemzők szerint az akvizíció legnagyobb problémája, hogy mit kezdenek a Sanyo veszteséges félvezetőgyártó ágazatával.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!