Gyurkity Péter

10 évet kaphat adatlopásért a HP volt vezetője

A Hewlett-Packard nyomtatókra és képalkotásra szakosodott részlegének egykori alelnöke beismerte, hogy az IBM-től bizalmas információkat szivárogtatott ki, miután munkahelyet váltott.

Atul Malhotra az amerikai igazságügyi minisztérium által lefolytatott vizsgálat után most bűnösnek vallotta magát, amelynek eredményeként akár 10 évre is ítélhetik az üzleti titok megsértéséért és a bizalmas, belső használatra szánt anyagok nem megfelelő kezeléséért. A HP Imaging and Printing Services egykori alelnöke ugyanis korábbi munkaadójától származó dokumentációt adott át a cégnek, hogy ezzel is segítse munkájukat.

Malhotra 2006 áprilisáig az IBM Global Services-nek dolgozott, mégpedig az eladásokért felelős igazgató posztját betöltve. Egy hónappal korábban, márciusban, több bizalmas anyagot kért ki, amelyek számos különböző termék pontos költségeinek és összetételének kimutatásait tartalmazták. Két hónappal azt követően, hogy elfogadta a Hewlett-Packard ajánlatát az alelnöki pozíció betöltésére, két felettese számára elküldött elektronikus levelében átadta ezen információkat, a levél tárgyában kiemelve, hogy ezek bizalmas adatok és nem ajánlott továbbadni azokat.

A 42 éves egykori vezető ezzel megsértette az üzleti titkot, állítása szerint azzal a szándékkal, hogy ezzel segítse elő az értékesítése csoport munkáját, részletesen bemutatva az egyik legnagyobb rivális céljait és termékeik árazását. A mostani vallomással Malhotra 10 év börtönnel, 250 ezer dolláros pénzbüntetéssel, valamint három évig terjedő felügyelettel néz szembe.

A minisztérium kiemelte, hogy a vizsgálat során mindkét vállalat együttműködési hajlandóságát fejezte ki és segítették is a nyomozók munkáját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • fade2black #3
    Ez amerika. Gyilkosságért ott államfüggő de 20évre simán bevarnak, hanem 50re. Egy nálunk 12évet kapott megeröszakolós/benzines gyilkos ott kapna 120évet ha nem azonnali injekció.
    USA egy más világ.
  • Dany007 #2
    10 év börtön?:O Gyilkosságot már 5-8 évvel is meg lehet úszni...
  • bertino #1
    pff...