Napi Online

Kevés a hazai cégnél lehet bankkártyával fizetni

12 hónapos kampányba kezd a MasterCard a nagyobb magyarországi kártyaelfogadás elősegítésére.

Gauder Milán, a kártyatársaság ügyfélkapcsolati igazgatója elmondta: Budapesten átlagosan minden második kereskedőnél már lehet bankkártyával fizetni, ám vidéken sok helyen 10 százalék környékén van az elfogadási arány. Ennek köszönhetően Magyarország már a régió többi országával szemben is jelentős elmaradásban van a kártyaelfogadás terén.

A MasterCard előzetesen megszondázta a piacot és kiderült, hogy a kártyaelfogadást bevezető kereskedők 98 százaléka jó döntésnek tartja a bevezetést, amelyet egyébként 53 százalékuk az ügyfelek kérésére lépett meg. A mostani kampányban a MasterCard képviselői felkeresik a kereskedőket, s azokat, akik nyitottak a kártyaelfogadásra kiközvetítik a kártyalefogadó bankokhoz.

Gauder szerint mind a 7 hazánkban ma elfogadó hálózatot működtető pénzintézet partnerük a programban, így vélhetően ajánlataikkal versenyezni fognak a kereskedőkért.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • redfish #6
    Most akkor azt is el kellene dönteni, hogy hiszünk-e a 10 parancsolatban?
    Mert bármelyik Fórumot olvasom, keményen szidalmazzák a hívőket és baromságnak titulálják a vallást és a Bibliát! Ezek után ne várd, hogy ugyanezek az emberek a 10 parancsolat szerint fognak élni!
    A kamat egy kétoldalú jövedelem : te is kamatot kapsz a befektetett pénzed, vagy kötvényeid után. Az már nem lopás?... Vagy hogy is van ez?...

    Nézd, én elfogadom, hogy a Bank sem dolgozhat ingyen (én sem dolgozom ingyen), de azt már szemétségnek tartom, ha engednek olyan bankot működni, ami 400%-os THM-el kínál hitelt, vagy ha egy bank 2-3 havi díjfizetési hátralék miatt elárverezteti fillérekért egy család lakását...
    Szemétség, ha egy bank megteheti, hogy 2-3ezer Ft-os törlesztőrészlet 1 napos befizetési csúszása miatt +3000Ft-os büntetőkamatot számolhat fel!!!
    Szemétség, ha egy bank ingyenes-mézesmadzaggal csalja be az ügyfeleit, utána meg minden tranzakció után többszázforintos költségeket számol fel (amúgy a folyószámlavezetés tényleg 0Ft/hó)...
    Szemétség, ha egy bank az internetes bankon belüli átutalásért is pofátlanul költségeket számol fel, pedig ez neki semmi emberi munkával nem jár, számítógépes program intézi az átutalást!

    Érdekes, hogy azok a nyugat-Európai bankok, akik Ausztriában, Németországban minden ATM-pénzfelvételt és minden átutalást ingyen intéznek a német és osztrák ügyfeleiknek, azok Mo-on a magyar ügyfeleknek mindezt kemény %-ért biztosítják! Vajon miért?...

  • JL666 #5
    ja, elég gáz. Nálunk is húsbolt helyett nyílt bak, ami egy több, mint húszezres városban a 6. és olvastam álláshírdetést is, ahol egy új 7. bankba keresnek már alkalmazottakat.
    "Tuti jó üzlet lehet, ha ilyen gombamódra megéri szaporodniuk, tudják a rengeteg (és egyre több) alkalmazottjukat fizetni..."
    Ja és a bankszektorban amúgy is magasabbak a bérek. ingyenélők.
    Amúgy a 10 parancsolatban benne van, hogy lopni bűn. A kamatot is lopásnak minősíti az új és ó testamentum.
    Mindegy parancsolat egyetemes elvárás lett a társadalmakban, akkor hogy is van ez?!
  • redfish #4
    Ja, nem véletlen, hogy a kereskedők nem akarnak bankkártyás fizetést : súlyos %-kat vonnak le a Bankok minden egyes bankkártyás fizetés után a kereskedőtől!!!... Ezeket a kereskedő nem tudja már az áraiba beépíteni a legtöbb helyen (egy kis vállalkozás épp az olcsó áraival versenyképes)... Egy óriáscég könnyen elsikálja a többezer termék árában ezt a +költséget.
    Ja. és a kereskedő azért húzza a száját egy 200Ft-os kártyás fizetésnél, mert lehet, ez neki +300Ft-jába fog kerülni...

    Na, ez tényleg igaz : sorra szűnnek meg a BOLTOK és a helyükre bankok költöznek... Lassan már minden második üzlethelyiségben bank van!
    Tuti jó üzlet lehet, ha ilyen gombamódra megéri szaporodniuk, tudják a rengeteg (és egyre több) alkalmazottjukat fizetni...
    Tukmálják ránk 1000rel a hitelkártyáikat, aztán ha 1 napot késel a törlesztés befizetésével, +3000Ft büntetést számolnak fel (akár pár ezer Ft után is)...
    Az OTP pofátlanul 110Ft-ot számol fel, ha a JUNIOR számlájáról 1000Ft-ot átutal a gyerek egy másik OTP számlára (bankon belüli átutalás NetBankon keresztül!)...
  • Mipi #3
    Meg ne legyen az hogy ha 200 forintot kártyával akarok fizetni akkor ne húzza s száját a pénztáros.
  • JL666 #2
    Nem kampányba kell kezdeni, hanem az összes qva bankot kihajítani ebből az országból. Nálunk több bank van, mint húsbolt.
    A sok bank lenyúlja a sok kereskedő haasznát bankkártyás fizetésnél - mert ugye azt az eladó fizeti - és hát így a kutya nem telepít bankkártya elfogadó terminálokat.
    Persze a sok bank kartellbe tömörülve szabja meg a qrva drága árait, maffia. Itt nem érvényesül a minnél nagyobb a konkorencia, annál nyomottabbak az árak elv.
  • Sanyix #1
    legyen ingyenes a kva pénzfelvétel minden kva atm-nél, még a nem sajátnál is. Nehogymár egy kva elektronikus átutalás pénzbe kerüljön...