Napi Online

Kiszáll a Philips a monitorgyártásból

A Philips Electronics eladja IT Displays monitorgyártó egységét a hongkongi TPV Technologynak, az üzletet várhatóan még az év vége előtt nyélbe ütik.

A holland cég ezzel átengedi a PC-monitorok gyártását, értékesítését és marketingjét, és a bevétellel arányos jogdíj fejében megengedi a Philips márkanév használatát a TPV-nek. A Philips célja az utóbbi időkben veszteséges televízió-üzletág nyereségességének javítása. A vállalat újra kívánja magát pozicionálni a digitális kijelzők piacán, a második negyedévben nagyjából 66 millió eurót szán e célra. Az IT Displays eladásai tavaly 600 millió euró körüli árbevételt hoztak a Philipsnek.

A hongkongi TPV 1999 óta a világ legnagyobb monitorgyártója, tavaly 43 millió pc-monitort és 3,5 millió lcd-televíziót értékesített, árbevétele megközelítette a 8,5 milliárd dollárt. Elsősorban Kínában rendelkezik erős piaci pozíciókkal. A vállalat nemrég bejelentette, hogy lcd-monitorokat gyártó telephelyet nyit Lengyelországban, ahol várhatóan 1800 főt fog foglalkoztatni és technológiai parkot hoz létre a nyersanyagok és alkatrészek gyártására.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!