SG.hu

Fényerőszabályozás az LG telefonjában

Az LG-KF510 Auto Luminance Control technológiája akár 29%-kal növeli az akkumulátor élettartamát.

Napjainkban egyre gyorsabb ütemben fejlesztenek a telefonok számára okosabbnál okosabb technológiai megoldásokat, ami azzal jár, hogy a felhasználók egyre gyakrabban használják multimédiás eszközként készüléküket . A legújabb telefonok minden eddiginél jobb teljesítményt nyújtanak a korábbiaknál nagyobb, és sokkal élettel telibb megjelenítésű színes LCD képernyőikkel. Bár böngészhetünk az interneten és videókat is nézhetünk a nagyméretű kijelzőkön, ne feledkezzünk meg arról, hogy a multimédiás funkciók használata közben az akkumulátor van kitéve a legnagyobb igénybevételnek.

Minél fejlettebbé válnak a mobiltelefonok multimédiás funkciói, annál jobban merítik le az akkumulátort. Soha korábban nem volt még ekkora igény a tartós akkumulátorokra, mint most. Ez a vásárlók számára is elsődleges kérdés, hiszen senki sem szeretne kényelmetlen helyzetbe kerülni egy lemerült akkumulátor miatt.

Az Auto Luminance Control (ALC) technológiával ellátott LG-KF510 mobiltelefon a cég sajtóközleménye szerint takarékos energia-fogyasztásának köszönhetően maximum 29%-kal tovább képes működni, mint bármely korábban gyártott készülék. Az LG növelte az akkumulátor élettartamát, úgy hogy az folyamatosan szabályozza a fényerősséget, így az energia-megtakarítás miatt sokkal tovább nézegethetjük kedvenc videóinkat és képeinket.

A készülék jobb felső sarkában található ALC szenzor automatikusan beállítja a numerikus billentyűk, az LCD képernyő háttér, és a LED alapú interaktív érintőfelület fényerejét. Az energia megtakarításon túl, a szabályozott világítás a felhasználó szemét is kíméli; optimális erősségű fényt biztosít ahhoz, hogy telefonja képernyőjén képeket nézzen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mrlujoak #8
    Most lehet én nem tudok olvasni, vagy valami hihetetlen plusz infó van elrejtve a sorok között, de mintha az LG feltalálta volna a spanyol viaszt.
    Mind a Nokia, mind a Motorola, mind pedig a Sony Ericsson évek óta használja az előlapi fényérzékelőt, aminek segítségével napos időben megemeli a kijelző fényerejét - hogy olvasható maradjon a kijelző tartalma erős napfényben - sötétben, vagy kevésbé napsütéses helyen pedig csökkenti a kijelző és billentyű fényerejét, hogy ne zavarjon a túlzott fény, illetve ne fogyasszon annyi energiát a háttérvilágítás.
    Ezt eddig is tudtuk, és a gyártók is használják egyes modelljeikben. Ezen felül mi az, amit most az LG kitalált?

    mrlujoak
  • Petka #7
    Már a Motorola V300-ban is volt ilyen...
  • Mipi #6
    NOKIA N95 elején is van fényerőszabályzó!
  • busman001 #5
    LG folyton itt hirdet
  • kernerster #4
    SE is tudja...és szerintem az összes mobilgyártó
  • nohea #3
    látom már ketten is megelőztetek a lényeg elmondását illetően... :)
  • KarmaXXL #2
    Fizetett hirdetésünket hallották.
    Mellesleg nem tudom mi a nagy dolog benne, erre más mostani telefonok is képesek. Ld. Nokia telefonok, iPhone...
  • Tinman #1
    Symbian telók 5-6 éve tudják, kiegészítő szoftverrel.
    Hajrá Looser Goldstar.