SG.hu

Hazánkba látogatott a finn hírközlési miniszter

Suvi Lindén, finn hírközlési miniszter a Nokia Siemens Networks 10. évfordulóját ünneplő budapesti kutatási és fejlesztési központjába látogatott és elismerését fejezte ki az ott folyó munkáért. "Finnország büszke a technológiai kutatás és fejlesztés terén elért eredményeire. A Nokia Siemens Networks ezekből a gyökerekből indulva, a tehetséges hazai szakemberek tudására és tapasztalataira alapozva építi tovább a hagyományt. A Nokia Siemens Networks K+F központjában tett látogatásom teljes mértékben megerősített abban, hogy Budapestet megérdemelten választották ki az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) székhelyéül." - jelentette ki Suvi Lindén finn hírközlési miniszter asszony.

Ésik Róbert, a Nokia Siemens Networks ügyvezetője szerint a földrajzi elhelyezkedés, valamint a tehetséges és versenyképes szakemberek megfelelő száma teszi Magyarországot kiemelten alkalmassá arra, hogy az üzleti innováció területének szükségleteit mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon kielégítse. "A Nokia Siemens Networks üdvözli a vállalat jövőképével egybeeső uniós döntést, mely lehetőséget teremt arra, hogy Budapest Európa új technológiai központjává váljon. A jövőben is elkötelezettek vagyunk a információ-kommunikációs ágazat hazai fejlesztésében, és bízunk benne, hogy számos új projektben fogunk együttmûködni az EIT-vel"- tette hozzá Ésik Róbert.

A Nokia Siemens Networks 800 munkatársat foglalkoztat Magyarországon. A kutatás és fejlesztés a Nokia Siemens Networks számára kulcsfontosságú: munkavállalóinak több mint 50%-a ezen a területen dolgozik. A vállalat budapesti részlege kiemelt együttmûködést folytat olyan, a technológiai innováció-ban élen járó magyarországi egyetemekkel, mint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudo-mányi Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem. A Nokia Siemens Networks Együttműködési Oktatási Programja keretében diákok százai kaptak ill. kapnak most is lehetőséget arra, hogy gyakorlati tapasztalatra tegyenek szert az NSN laboratóriumaiban Budapesten. A vállalat 2007-ben közel 1 millió eurót fektetett be a hazai diplomások képzésébe, és a magyar állam támogatásával tovább kívánja erősíteni ezen kezdeményezését.

A budapesti K+F központ ad otthont a világ legsikeresebb telekommunikációs terméke - a mobil kapcsolóközpont (MSC) - fejlesztésének, melynek legújabb generációja az IP-technológia segítségével a mobiltelefonálás költségeinek csökkentését teszi lehetővé a szolgáltatók számára. A mára az eszköz- és hálózati kutatások és fejlesztések szaktekintélyévé vált központ terméke 80 ország közel 600 millió felhasználóját szolgálja ki.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!