Gyurkity Péter

AMD: visszatér az ATI All-In-Wonder

Mintegy két évvel a termékcsalád megszűnése után az AMD a visszájára fordítja az ATI döntését és piacra dobja az új All-In-Wonder kártyákat, ezúttal már HD 3000-alapokon. Az erő helyett ezúttal is a funkcióké a főszerep.

Az AMD hivatalos oldalán mi is felfedezhetjük az új lapot, amely a nagyjából két évvel ezelőtt kukába hajított All-In-Wonder család legújabb tagját ismerteti. A jelek szerint a processzorgyártó úgy döntött, hogy érdemes feléleszteni a tetszhalálból a sorozatot, amely a multimédiás megoldások iránt érdeklődők körében egykor nagy népszerűségnek örvendett. Az elődökhöz hasonlóan ezúttal sem a puszta erőre koncentrálnak, hiszen itt a lényeg a támogatás kibővítése, a funkciók gazdagsága.

Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy egyértelműen gyenge kártyával lenne dolgunk, hiszen a Radeon HD 3650 korántsem nevezhető lassúnak. Mindazonáltal a DDR2 memória (amelyből 256 MB jut egy-egy példányra) nem jogosítja fel nagy reményekre a megoldást, ha kifejezetten a teljesítmény kerül szóba. Az asztali vonalról jól ismert változat ezúttal az ATI Theater 650 Pro HDTV névre keresztelt tunerével egészül ki, elsőként pedig a Diamond Multimedia és a VisionTek szállítja majd ezen speciális példányokat.


Az AMD persze ennél jóval optimistább, amikor az új termékről beszélnek. "Eddig még egyszer sem találkozott a HDTV és a grafikai teljesítmény ilyen kombinációban" - jelentette ki Matt Skynner, az AMD grafikus részlegének marketingjéért felelős alelnöke. Hozzátette, hogy az All-In-Wonder kártyákat ismerő és korábban azokat használó felhasználók százezrei számára jelent fontos hírt a kártya megjelenése, így arra számítanak, hogy nem lesz gond az értékesítéssel (ellenkező esetben nyilván nem is vennék a fáradtságot). A DirectX 10.1 és számos egyéb multimédiás technológia támogatása nyilván jól jön majd az erre éhezőknek.

Arról nincs hír, hogy az új kártya mikor jelenik meg a tengerentúlon, illetve Európában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sanyix #7
    És persze: Csak nehogy terroristák kezébe kerüljön!
  • Sanyix #6
    Ez gondolom akkor dvb adást is tud fogni, akkor viszont nemrossz.
  • galocza #5
    mennyit szoptunk annak idején egy régi all-in-wonderrel...
  • Balumann #4
    Jó sg-hu szokás többnyire ok nélkül fikázni a cikkírót. Látsz te bárhol is arról információt, hogy mikor lehet és mennyiért beszerezni (mármint más forrásokon)?
  • NeoMaN #3
    Mellesleg legutolsó sor.
  • NeoMaN #2
    Hmmm... honnét kellene tudnia az SG cikkíróinak, hogy mikor lesz itthon kapható /még az importőr sem tudja/, pláne kamionról leesett áron.
    vicc
  • b10 #1
    Jó sg.hu szokás szerint pont a legfontosabb infó maradtak ki: mikor lehet végre egy ilyet Magyarországon is beszerezni "kamionról leesett" áron ?