SG.hu

NATO minősítést kapott az EnterNet

Az EnterNet 2001 Kft. és szerverhoszting üzletága, a Proserver megkapta a ’’NATO beszállításra alkalmas’’ tanúsítványt.

A Honvédelmi Minisztérium hivatalosan közzétett adatai szerint, a jelenlegi hazai NATO beszállítók között az egyetlen szerverhoszting szolgáltató, a listán szereplő internet szolgáltatók száma pedig az EnterNet 2001 Kft. felkerülésével emelkedett kettőre. Az értékelés során a kormányrendeletben meghatározott szempontok szerint a Biztonsági Beruházási Bizottság javaslattevőként, mint szakhatóság támogatta az EnterNet tanúsítvány igényét. A Pénzügyminisztérium által kiadott pénzügyi, illetve a Miniszterelnöki Hivatal által kiadott szakmai szakértői vélemény tette lehetővé a tanúsítvány kiadását. A Honvédelmi Minisztérium, illetve Szekeres Imre miniszter úr a NATO Beszállításra Alkalmas (NBA) tanúsítást 2008. június 9.-én hagyta jóvá. Az EnterNet a hivatalos éresítést 2008. június 25.-én kapta kézhez.

Miután Magyarország csatlakozott a NATO Biztonsági Beruházási Programhoz (NSIP), megnyílt az út a hazai bejegyzésű gazdálkodó szervezetek számára, hogy pályázóként részt vegyenek a NATO beszerző szervezeteinek és tagországainak nemzetközi tender eljárásaiban. Ezen címek elnyerésével olyan termelő és szolgáltató cégek is megbízáshoz juthatnak a védelmi ipar területén, melyek alapvetően nem foglalkoznak katonai termékekkel és szolgáltatásokkal. A sikeresen pályázó szervezetek - az anyagi nyereségen túl - értékes nemzetközi referenciát, tartós üzleti kapcsolatokat szerezhetnek olyan partnerekkel, melyek megbízhatóságát a NATO szavatolja. A pályázati felhívás célja egy olyan - szakmai és gazdasági, valamint biztonsági követelményeknek megfelelő - gazdálkodó szervezeti kör kialakítása, aminek tagjai jogosultak az Észak-atlanti Szerződés Szervezete, valamint tagországai által kiírásra kerülő pályázatokon való részvételre.

"Az EnterNet számára komoly előrelépés ez a minősítés, hiszen mostantól a piacon megnyílnak előttünk olyan egyedi lehetőségek is, amelyek eddig nem voltak elérhetőek. Minősített cégeinkkel olyan tendereken indulhatunk, amik a konkurencia nagyja számára egyelőre elérhetetlenek. Mindemellett azon leendő ügyfeleinknél is érv lehet mellettünk, akik ugyan nem igénylik külön ezt a minősítést, de kapnak egy kézzelfogható biztosítékot arra, hogy megbízható partnerrel tárgyalnak. Jelenlegi ügyfeleinknek is további pluszt jelent ez a minősítés már meglévő szolgáltatásaikhoz. Reményeim szerint, az NBA tanúsítás is hozzájárul az EnterNet további gyors és töretlen fejlődéséhez." - értékelte a minősítés megszerzését Bauer Róbert, az EnterNet Invest Zrt. igazgatóságának elnöke.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!