SG.hu

Szervertermet nyitott az Enternet

A Proserver Kft. létrehozásával tovább bővítette szolgáltatásainak körét az EnterNet csoport.

A mai napon hivatalosan is megnyitott Proserver szerverterem széleskörű adathálózati szolgáltatásokat nyújt ügyfeleinek: a szolgáltatások között megtalálhatók az egyszerűbb hosting és az összetett co-location szolgáltatások is.

"Az EnterNet számára fontos, hogy ügyfelei igényeit a lehető legszélesebb körben kielégítse, valamint folyamatosan bővítse ügyfélkörét. E hitvallásunk újabb bizonyítéka Proserver szervertermünk létrehozása, melyet a kor legmodernebb eszközeivel szereltünk fel. Szervertermünkkel a fennálló piaci igényt kívánjuk kielégíteni, miszerint magas színvonalú és minden igényt kielégítő adathálózati szolgáltatást biztosítunk ügyfeleinknek. A Proserver célja, hogy minden szükséges szolgáltatást egy helyen vehessen igénybe az ügyfél, legyen az hosting, co-location szolgáltatás vagy akár valamilyen alkalmazásszolgáltató megoldás." - mondta Bauer Róbert, az EnterNet ügyvezető igazgatója.

A Proserver optimális szerverkörnyezetet nyújt a szerverek biztonságos és üzembiztos működtetéséhez. A közel egymilliárdos költségvetéssel elkészült szerverteremben a legmodernebb berendezések találhatók, hálózati infrastruktúrája pedig az elsőszámú hálózati eszközgyártó, a Cisco termékeiből épül fel. A Proserver több mint 4000 szerver üzemeltetésére képes, ezek hűtését 800kW-os, termenkénti n+1 redundanciával kiépített klímarendszerrel biztosítja.

A szerverek lehetnek ún. "polcos" szerverek, valamint rackelhető szerverek. A szerverterem akár négyzetméterenként 2,5 tonna padlóterhelésű berendezéseket is képes fogadni. A zökkenőmentes internet kapcsolatot 30 Gbps-os a BIX épülete felé kiépített optikai kapcsolat biztosítja, amelyen keresztül egy 10 Gbps BIX valamint 1 Gbps nemzetközi kapcsolat is üzemel.

A folyamatos áramellátás biztosítására kétszintű szünetmentes megoldást alakított ki a vállalat: első szintjét a gyors reagálású úgynevezett "online" UPS rendszer alkotja, mely gondoskodik arról, hogy kiszűrje a hálózatos áramban jelenlévő zavarokat, kisebb ingadozásokat, biztosítva a megfelelő minőségű áramot, valamint teljes áramszünet esetén ellátja a hotelt árammal a második szintű védelem beindulásáig.

A második "védvonalat" a 2 MVA kapacitású diesel aggregátorokra épülő áramforrás adja, mely gyakorlatilag bármekkora áramkimaradást képes áthidalni. Az ügyfelek adatainak védelmét 24 órás operátori szolgálat és prime kategóriás szolgáltatások biztosítják. Emellett minden elhelyezett szerverhez ingyenes dialup hozzáférés jár.

"Proserver szervertermünk kialakítása során a legújabb technikai megoldásokat alkalmaztuk, hogy ne csak a jelen, de a jövő igényeinek is megfeleljenek szolgáltatásaink. A technika mellett azonban legalább annyira fontos a szakembergárda is: munkatársaink magasan képzett, szerver- és hálózatüzemeltetésben sokéves tapasztalattal rendelkező rendszermérnökök és operátorok." - mondta Vashegyi Zoltán, a Proserver ügyvezető igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AdaKiller #1
    ez itt a reklám helye?