MTI

Nyomoznak a BKV kémprogramjai ügyében

Elrendelték a nyomozást a BKV Zrt. informatikai rendszerében talált kémprogramok ügyében - tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság pénteken az MTI-vel.

Megvizsgálták a közlekedési társaság feljelentését és "számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt" büntetőeljárást indítottak ismeretlen tettes ellen - áll a rendőrség közleményében. A nyomozók az ügy kapcsán megkezdték az adatgyűjtést és a tanúk meghallgatását, igazságügyi informatikai szakértőt rendeltek ki.

A BKV azt követően tett feljelentést a rendőrségen, hogy egy belső vizsgálat kiderítette: ismeretlenek öt kémprogramot telepítettek a társaság informatikai rendszerére, ezzel a behatolók a cég számítógépes hálózatának minden eleméhez hozzáfértek. Az illetéktelen behatolók a BKV informatikai hálózatába férkőzve nemcsak a cég szerverén futó levelezéshez és a belső kommunikációhoz férhettek hozzá, hanem akár a forgalomirányítási rendszerhez is. Ennek akár nemzetbiztonsági kockázata is lehet, hiszen a NATO-tagállamokban a közösségi közlekedési vállalatok fokozott védelmet élveznek - írta a Népszabadság szerdán.

Daróczi Dávid kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva közölte: a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) is vizsgálja a BKV informatikai rendszerére telepített kémprogramok ügyét.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • torma99 #2
    Ilyen kamu dolgot, mint amit ezzel az üggyel kapcsolatban kitaláltak, hát szégyenletes...Az már inkább érdekesebb, h a tisztelt Hagyó főpolghelyettes miket is irocskált a levelekben...
  • sKie #1
    BKV-t az ag is huzza.