MTI

BKV: Vitézy Dávid ellentmondásosan nyilatkozik

Ellentmondóan nyilatkozik Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője arról, hogyan jutott hozzá a BKV vezérigazgató-helyettesének elektronikus leveléhez: múlt héten még azt állította, hogy névtelen BKV-s forrástól jutott hozzá, szerdán pedig már azt mondta, az e-maileket a BKV-nak korábban tanácsokat adó AAM-től kapta - tudatta a Budapesti Közlekedési Zrt. (BKV). Vitézy Dávid kitart korábbi állításai mellett.

Az ügy előzménye, hogy Tarlós István, a Fidesz fővárosi frakcióvezetője múlt héten sajtótájékoztatón idézett a Regőczi Miklós vezérigazgató-helyettes és Horváth Éva, Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes sajtómunkatársa közötti elektronikus levelezésből. A BKV-nál ezt követően elrendelt vizsgálat feltárta, hogy öt kémprogramot telepítettek a szervezet informatikai rendszerére, a társaság ezt követően feljelentést tett a rendőrségen. az ügyet a Nemzetbiztonsági Hivatal is vizsgálja.

A közlekedési társaság csütörtöki közleményében emlékeztetett rá: "a valószínűleg lopott és manipulált magánleveleket a kiosztott dokumentum szerint a politikai pártnak Vitézy Dávid, a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) szóvivője juttatta el. Vitézy Dávid ez ügyben ellentétes és nem valós állításokat tesz a BKV Zrt.-t érintően is". Felhívták a figyelmet arra, hogy Vitézy Dávid szombaton a Hírszerző című internetes újságnak azt nyilatkozta: névtelen BKV-s forrásokból jutott hozzá a levelekhez, szerdán viszont már azt állította: az e-maileket a BKV-nak korábban tanácsokat adó AAM-től kapta, amelyeknek rálátása volt a cég teljes levelezésére.

Vitézy Dávid, a BKV felügyelőbizottságának (fb) Fidesz által delegált tagja szerdán az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, az fb nemrégiben egy adathordozón (DVD) megkapta a BKV-tól az AAM tanácsadó céggel kapcsolatos szerződéseket, amelyek átvizsgálására maga Demszky Gábor kérte fel a bizottságot. Mint mondta, a szerződések és a tanácsadó cég teljesítési igazolásai között találták meg Regőczi Miklós és Horváth Éva levelezését. Az fb tag szerdán azt is mondta, hogy érdekes, hogy miért adtak át több mint ezer levelet a tanácsadó cégnek, és hogy ki tehette ezt. "Az világosan látszik, hogy minden levelet, amelyet a vezérigazgató-helyettes és környezete írt, megkapott az AAM is" - mondta.

A BKV ezzel kapcsolatban csütörtöki közleményében felhívja a figyelmet arra: a nyilvánosságra hozott és kiosztott magánlevelezés dátuma 2008. május 19-e, vagyis a közlekedési társaság szerint valószínűleg manipulált leveleket jóval azután keltezték, hogy a BKV és az AAM Zrt. április 23-án szerződést bontott. "Az AAM-anyagok tehát véletlenül sem tartalmazhatják az említett magánlevelezést, így Vitézy Dávidhoz sem kerülhettek ezúton" - hívja fel a figyelmet a BKV.

Vitézy Dávid ma megerősítette: nincs ellentmondás korábbi nyilatkozatai között, a leveleket ugyanis megkapta hivatalosan is, de egy névtelen BKV-s forrásból is. Felidézte: amikor az fb-t megbízták az AAM tanácsadói szerződéseinek áttekintésével, az AAM által készített anyagokat a BKV-nál egy "titokszobában" lévő számítógépen mentették el, s ezt az adatállományt minden fb tag és közgyűlési képviselő megtekinthetette. Az anyagok között talált rá a vezérigazgató-helyettes levelére.

"Én sem értem, hogy hogyan, de a vezérigazgató és környezetének teljes levelezése ott volt a titokszobában, és nem véletlenül, hanem mert ezeket az AAM megkapta. Azt, hogy a BKV miért adta ki teljes belső életét és levelezését az AAM-nek, nem tudom" - tette hozzá. Mint mondta, ezeket az anyagokat megnézhették, de nem kaphatták meg. Ezért kérték az anyagok kiadását Balog Zsolt megbízott vezérigazgatótól, aki elutasította a kérést, majd Demszky Gábor főpolgármester utasítására mégis megkapták az anyagot DVD-n.

Vitézy Dávid megjegyezte: még mielőtt hivatalosan megkapta volna a DVD-t, hozzá és több fb-taghoz és képviselőhöz is eljutott - ismeretlen forrásból - a később hivatalosan is megkapott DVD anyaga. Elmondása szerint a titokszobában megismert anyag megegyezett az ismeretlen forrásból származó DVD és a hivatalosan megkapott DVD anyagával, így ott volt benne a vezérigazgató-helyettes levele is. "Nem tudom, hogy kerültek oda ezek a levelek, ezt a BKV-nak és az AAM-nek kell tisztáznia" - mondta.

Az fb-tag nem tudott válaszolni arra sem, hogyan kerülhetett a május 19-ei levél az AAM-hez, amikor a szerződést már április 23-án felbontották. Vitézy Dávid azzal kapcsolatban, hogy a BKV következetesen "valószínűleg manipulált" levelekről beszél az ügyben, azt mondta: ha valóban manipulált a levél, akkor az a kérdés, hogy "ki manipulálta és miért, ki akarta félrevezetni az fb-t és miért".

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • rigidus #3
    "Erdekesek" ezek a cikkek. Azt birom bennuk a legjobban, hogy amikor valami mocskos nagy disznosag feljon pocegodor tetejere, amolyan felteteles reflexkent szinte az osszes magyar media ugy ugrik ra egy-egy kiszivarogtatora mint gyongytyuk a takonyra. Ugyan az MTI irta a cikket, de az, hogy ide is bekerult, jol tukrozi az itteni kultura $zinvonalat is.

    Tudjatok T. Ujsagiro Urak, en nem Magyarorszagon elek, ezert nincsen "szerencsem" nap mint nap ezt a fajta "ujsagirast", mentalis kezelest kapni, igy mondhatnam, hogy kivulallokent szemlelve mikor belefutok ilyen cikkekbe, valahogy ugy elem meg mint egy ritkan latott fergeteges kabaret. Tisztara mint ha valami dilettans firkaszok azon vitatkoznanak, hogy Vitezi David fejen volt vagy nem volt sapka. Az ilyen kategoriaju cikkeket az 50-es, 60-as evekben lehetett olvasni utoljara. Ez ugyanigy igaz a Zsanett ugyre is, az olaj ugyekre es egyebkre. Na, hat ezek azok a hires nevezetes lejarato kampanyok amiket az elozo rendszerbol is megszokhattunk. (ha a zsengebb korosztatyt is erdekli)

    Uraim, az az idiotizmus ami ebbol az ujsagiroi kulturabol arad, csupan jol peldazza egy omladozo rendszer utolso vegvaranak a vergodeset. Nem maradt mas a tarban? Igy lehet egy rendszert kesleltetni az osszeomlastol, hogy szaradt tragyamocsingokkal hajigalunk valakit a foteren? Mi ez, kozepkor?

    Tragedia, tragedia hatan, egyre tobb az elszegenyedett, elkeseredett ember es az ujsagiras az ilyen minosegtelen, uniformativ szarhajigalasokban merul ki ahelyett, hogy a lenyegi kerdeseket, problemakat boncolgatna, objektiven tajekoztatna, majd uj es stabilabb rendszervaltason dolgozna.

    Ahamm... Nem erdek??
  • Ronny #2
    Vitézy nagyon tisztelendő figura! Fiatal kora ellenére igazán sokat elért!
  • bvalek2 #1
    Nem nyilatkozik ellentmondóan. Csak eddig nem nevezte meg a forrást. Most már meg van nevezve. Így már nem lehet elsumákolni a balhét, kedves elvtársak.