Berta Sándor

Chrome OS-alapú miniatűr PC az Asustól

A számítógépet a tajvani gyártó és a Google közösen fejlesztette ki.

A Chromebit CS10 típusú eszköznek HDMI-kimenete van és a Google Chrome OS operációs rendszerére épül. A készülék működési elve egyszerű: a HDMI-kimeneten keresztül csatlakoztatható egy kijelzőhöz vagy televízióhoz, továbbá Bluetooth-kapcsolaton keresztül összeköthető egérrel és billentyűzettel is.

Az új modell mérete 123 x 31 x 17 mm, a súlya 75 gramm, ezáltal alig nagyobb egy öngyújtónál. A miniatűr PC-t egy 18 wattos tápegység látja el a szükséges árammal és rendelkezik USB 2.0-porttal is. A fő egysége egy Cortex-A17-en alapuló Rockchip RK3288-C négymagos processzor, amelyet a Mali-T764 grafikus egység egészít ki. 2 gigabájt LPDDR3L-1066 memóriával és 16 gigabájt flashmemóriával látták el.

A rendkívül gyorsan bebootoló eszköz egyaránt támogatja az IEEE 802.11a/b/g/n/ac WLAN és a Bluetooth 4.0 szabványt, valamint a csomag része még egy 2 éven át használható 100 gigabájtos felhőtárhely a Google Drive rendszerében. A HDMI-1.4-kimenetnek és a Mali-T764 grafikus egységnek köszönhetően az egység a 1080p-képernyőkkel és -televíziókkal egyaránt kiválóan használható.

Az Asus Chromebit CS10 bevezető ára 85 dollár és november végétől Európában is kapható lesz 140 eurós bevezető áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!